Charmonix

Foto door Reisreporter Sanderopreis

Charmonix is een gezellig, oud dorpje gelegen aan de voet van de Mont Blanc. Een skigebied waar je ná het skiën ook nog van alles kunt doen.

Informatie over Charmonix

Beste foto's & tips van Charmonix

'542454' door Sanderopreis '542454' door Sanderopreis

FrankrijkCharmonix

FrankrijkCharmonix

Les Drus tijdens...zo

Sanderopreis

Bergwandelaar kijkt bij het beroemde meertje Lac de Cheserys, boven Argentiere, naar het laatste zonlicht op Les Drus. Ook de beroemde bergen bij Chamonix, zoals Mont Blanc en Aiguille du Midi, zijn zichtbaar.

'569713' door Arlinde '569713' door Arlinde

FrankrijkCharmonix

FrankrijkCharmonix

Verrassende ruigheid

Arlinde

Ik heb voor diverse IBM Business Partners gewerkt, en bij uitstekende resultaten nodigde IBM me regelmatig uit voor prachtige “educatie & fun trips”. Ditmaal waren we in Chamonix. We bezochten onder andere de Mont-Blanc gletsjer ("Mer-de-Glace”) en de “Aiguille du Midi”, waar ik deze foto heb gemaakt. Ik kwam als klein kind al vaak met mijn ouders in het Berner-Oberland, en kende dus de Eiger-Monch-Jungfrau, Piz Gloria en omringende bergen, waardoor ik nogal eenkennig was geworden als het om bergen gaat. En toch zijn ze hier dan weer anders; erg ruig en scherp, echt indrukwekkend. “Een berg is een berg” zul je misschien denken, maar ik krijg hier nooit genoeg van...

'1064113' door SachaNova '1064113' door SachaNova

FrankrijkCharmonix

FrankrijkCharmonix

Race to the top

SachaNova

Aiguille du Midi. Vanaf hier heb je, mits goed weer, een fantastisch uitzicht op de Mont Blanc en omringende gletsjers en bergen. Hier had ik net mazzel, 5 minuten later was alles dicht getrokken en was de top niet meer zichtbaar.

Laat kaart zien