München

München is de hoofdstad van de Zuid-Duitse deelstaat Beieren. De stad is beroemd om de Oktoberfesten, de kerstmarkt en de voetbalclub FC Bayern München. Maar München is meer: bezoek de prachtige Frauenkirche het paleis uit de 17e eeuw, de zomerkastelen Slot Nymphenburg en Slot Schleissheim en Bayerische Staatskanzlei.

Informatie over München

Beste foto's & tips van München

'283685' door christienrietveld '283685' door christienrietveld

DuitslandMünchen

DuitslandMünchen

Kabbelend beekje in..

christienrietveld

Dit kabbelend beekje kwam ik tegen bij een wandeling in mijn favoriet natuurgebied " Die Hoelle" in de buurt van het dorpje Brennberg, in de buurt van Regensburg . Het natuurgebied heeft veel kleine en vooral grote, vaak gigantische rotsen. Omdat het daar nogal vochtig is groeien er veel mossen. Het water is er schoon en helder.

'492822' door A.Verleg '492822' door A.Verleg

DuitslandMünchen

DuitslandMünchen

Over de top

A.Verleg

Is het slecht weer in München of erg warm, zoals bij ons bezoek, is een bezoek aan Der Residenz en het Antiquarium (66m lang) een goede vluchtplaats. Het Antiquarium is het oudste deel van de Residenz en het interieur is de meest uitbundige uiting Renaissance kunst, ten noorden van de Alpen. Albrecht de 5e liet het in 1568 bouwen voor zijn antieke beelden collectie, vandaar de naam en later liet hij het samen met zijn zoon Maximillian de 1e ombouwen tot eetzaal, en wat voor een. Op de kopse kant was de plaats voor de graaf en zijn familie, natuurlijk op een podium. Het is een van die gebouwen in deze prachtige stad die makkelijk per fiets te bereiken zijn. Je kunt zelf een rondje door de stad langs verschillende doelen uitstippelen. Het is echt de moeite waard om te bezoeken.

'446111' door Moraimavdf '446111' door Moraimavdf

DuitslandMünchen

DuitslandMünchen

Gezellig plein.

Moraimavdf

Aan het begin van de middag kwamen we aan in deze stad. Toen we de auto hadden geparkeerd gingen we een stukje lopen. We liepen door deze plein heen en kwamen op het centrum. Een gezellige straat om te winkelen of om lekker te wandelen.

Laat kaart zien