Duitsland

Duitsland ligt in Europa en is ons buurland. Er wonen meer dan 80 miljoen mensen en grenst aan een aantal landen zoals Denemarken, Oostenrijk, Polen en Tsjechië. Vooral stedentrips zijn erg geliefd. Er zijn te veel steden om op te noemen die een bezoekje waard zijn. De hoofdstad Berlijn met de voormalige stadspoort Brandenburger Tor, de Gedächtniskirche, het grootste paleis Schloss Charlottenburg en East Side Gallery, met het best bewaarde stuk Berlijnse muur. Bezoek het museum Haus am Checkpoint Charlie, waar je originele instrumenten en middelen kunt zien die mensen gebruikten om te proberen ontsnappen van Oost naar West. Shopliefhebberskunnen los op de boulevard Kurfürstendamm.

Op slechts twee uur rijden vanaf Amsterdam ligt Düsseldorf met in de oude binnenstad romantische straten, oude herenhuizen, architectuur, talloze terrasjes en winkels. Het is tevens een populaire bestemming voor de kerstmarkt. Keulen , de stad waar de Dom de bekendste bezienswaardigheid met helemaal bovenin prachtig uitzicht over de stad. Wandel langs de Rijn, ga winkelen in de Schildergasse of bezoek een van Europa’s grootste dierentuinen is de Kölner Zoo.
München is een charmante, moderne wereldstad, met een van de mooiste pleinen: Marienplatz. De Frauenkirche torent boven de stad uit. Fietsen de stad verkennen is een aanrader. Hanzestad Hamburg is een maritiem hoogtepunt met een historische binnenstad en een nieuw stadscentrum. Begin met een rondvaart door de haven. De imposante stad Nürnberg reflecteert de geschiedenis van Duitsland sinds de middeleeuwen. Het stadsbeeld wordt og altijd beheerst door de keizersburcht.

Er zijn onbekendere steden waar je wellicht niet gelijk aan denkt als je het woord citytrip hoort. Bautzen in de deelstaat Saksen is gelegen op een hoog rotsplateau en is een van de mooiste oude stadjes van het land. Er zijn meer dan duizend monumenten te vinden, zoals de Reichenturm, die bijna net zo scheef staat als de toren van Pisa. De stad is ook nog bekend vanwege de pittige mosterd. Voor wandelaars en fietsers zijn er verschillende routes. In het noordoosten van Duitsland ligt de universiteits- en havenstad Rostock en de schilderachtige Würzburg aan de rivier Main gelegen met een combinatie van geschiedenis, wijn en cultuur.

Tussen de vele steden door vind je in Duitsland ook veel natuur. Het landschap wordt gesierd door fjorden, kalkrotsen en als je goed kijkt vulkanisch gevormde landschappen. In het noorden liggen de Oost-Friese Waddeneilanden of ga voor de groene, ruige landschappen in het Bayerischer Wald NP. De omgeving van de Bodensee is geliefd vanwege de watersport, de natuur en de winters activiteiten.

Een groot en veelzijdig land hebben onze oosterburen!

Informatie over Duitsland

Alle highlights van Duitsland

Beste foto's & tips van Duitsland

'378225' door Mariekedanbo '378225' door Mariekedanbo

Duitsland

Duitsland

Beer in het berenpark

Mariekedanbo

Deze foto is genomen in het berenpark in het Zwarte Woud. Een fantastische plek om beren te bewonderen in een redelijke natuurlijke habitat. Het park is mooi aangelegd en door het terrein van de beren stroomt een kleine beek met helder water. http://www.badenpage.de/nl/excursies/excursies-in-de-region-zwarte-woud/wolf-und-baerenpark.html vertelt in het nederlands over dit park en http://www.baer.de/site2010/index.php geeft dutistalige informatie over het berenpark in Bad Rippoldsau-Schapbach.

'553116' door erictkindt '553116' door erictkindt

Duitsland

Duitsland

Beren in bayerische..

erictkindt

de beren spotten in het bayerische wald tijdens de "winterperiode" als er sneeuw ligt vergt wel een beetje geduld maar eens je ze in actie ziet dan kan je geluk als fotograaf niet op

'487861' door hbplaatjes '487861' door hbplaatjes

Duitsland

Duitsland

Twee grote ogen

hbplaatjes

Het seizoen voor een uitje naar Helgoland en Dune komt er weer aan. Helgoland is vooral bekend om zijn kliffen met jan van genten en zeekoeten. Op Helgoland zijn volop overnachtingsmogelijkheden, restaurants, (belastingvrije)winkels, enz. Om er te komen is het ongeveer 60 kilometer varen vanaf Cuxhaven. Vanaf Helgoland vaar je in 10 minuten naar Dune. Dit kleine eilandje heeft zandstranden en daar zijn bijna altijd zeehonden te vinden. Er komen 2 soorten voor d grijze en de gewone zeehond. Ik heb een tijd tussen een groep gewone zeehonden gezeten. Omdat het vloed was kwamen ze steeds dichterbij. Deze was dichtbij en hield me goed in de gaten.

Praktische informatie over Duitsland

 • Officiele website
  [url="http://www.germany-tourism.de" target=_blank]www.germany-tourism.de[/url]
 • Beste reistijd
  mei, juni en september
 • Internet extentie
  de
 • Hoofdstad
  Berlijn
 • Aantal inwoners
  83 miljoen
 • Oppervlakte
  50% van Frankrijk
 • Reistijd
  1:20
 • Talen
  Duits
 • Religie
  protestants, rooms-katholiek
 • Tijdverschil
  geen
 • Tijdsverschil
  geen
 • Telefooncode
  49
 • Voltage
  230 Volt
 • Reisadvies
  positief
 • Visum
  Nee
 • Douane
  Nee
 • Prikken
  Nee
 • Aanvlieghaven
  Berlijn (THF), Munchen (MUC) en Dusseldorf (DUS)
 • Nationale feestdagen
  3 oktober Eenheidsdag

Kaart van Duitsland en omgeving

Wát! Er is een nieuw stuk Berlijnse Muur gevonden

Je zal maar een stuk Berlijnse Muur in je achtertuin hebben liggen … Deze hobby-historicus hield zijn opmerkelijke vondst maar liefst 19 jaar geheim! Check de bizarre beelden hier.

Je zal maar een stuk Berlijnse Muur in je achtertuin hebben liggen … Deze hobby-historicus hield zijn opmerkelijke vondst maar liefst 19 jaar g...

Kostbaarste schat óóit gevonden! Hier ligt hij

Een team van Duitse historici en schatzoekers weet het zeker: ze hebben naar eigen zeggen de legendarische, Russische amberzaal gevonden. De geschatte waarde ervan? € 225 miljoen! Hier ligt hij.

Een team van Duitse historici en schatzoekers weet het zeker: ze hebben naar eigen zeggen de legendarische, Russische amberzaal gevonden. De geschatte...

Is gas geven op de Duitse autobahn voorbij?

Wie lekker, gratis door Duitsland wil crossen, moet snel zijn. De overheid is namelijk van plan om tol te gaan heffen voor toeristen. Je moet dus gaan betalen om over het Duitse asfalt te scheuren.

Wie lekker, gratis door Duitsland wil crossen, moet snel zijn. De overheid is namelijk van plan om tol te gaan heffen voor toeristen. Je moet dus gaan...