Rozenvallei

De Rozenvallei is gelegen in het hart van Rozenvallei. Bezoek dit gebied in mei of juni, wanneer de rozen volop in bloei staan en het een kleurrijk geheel vormt. De rest van het jaar is de Rozenvallei niet bijzonder spectaculair. De Rozenfeesten, die aan het begin van de oogsttijd plaatsvinden, zijn leuk om mee te maken. Daarvoor kun je het beste naar Kazanlak of Karlovo.

Informatie over Rozenvallei

Beste foto's & tips van Rozenvallei

'500798' door marjolijn '500798' door marjolijn

BulgarijeRozenvallei

BulgarijeRozenvallei

Thracische graftombe.

marjolijn

De eerste staten in Bulgarije werden gevormd door de Thraciërs, vanaf 1000 voor Christus. De Thraciërs geloofden in een leven na de dood, ze bouwden grafheuvels voor hun hoofdmannen. Veel daarvan zijn te vinden in "het Dal van de Thracische koningen", het dal van de Tundzha ten noordwesten van Kazanlûk. In Kazanlûk kun je een replica bezoeken van zo'n grafkamer. De koepel is mooi beschilderd met fraaie fresco's van de begrafenisrituelen. Deze exacte replica ligt vlakbij het oorspronkelijke graf, en is gemaakt om de echte kamer te sparen. De kamer was in het echt kleiner dan ik me van te voren had voorgesteld. Fotograferen mocht na betaling.

'500767' door marjolijn '500767' door marjolijn

BulgarijeRozenvallei

BulgarijeRozenvallei

Herdenkingskerk Shipk

marjolijn

In de bergen bij de Shipkapas staat een Vrijheidsmonument dat de Bulgaren en Russen herdenkt die gesneuveld zijn in de Russisch-Turkse Oorlog van 1877-1878, waardoor Bulgarije in 1878 weer een autonoom vorstendom werd. Ook aan de voet van de bergen worden de gevallen soldaten herdacht, in de Herdenkingskerk, een kerk in Russische stijl met vergulde koepels.

Laat kaart zien