België

België is de thuisbasis van de NAVO, het land kent een gezonde economie en een hoge bevolkingsdichtheid. Er wonen ruim 11 miljoen inwoners. Een groot deel van de bevolking spreekt zowel Vlaams als Waals.

De hoofdstad is Brussel en het heeft alles wat je van een wereldstad mag verwachten: mooie architectuur, imposante gebouwen, theaters, winkels en Manneke Pis, de Grote Markt met de vele terrasjes, het stadhuis en de gildehuizen. Ga ook eens langs het Jubelpark , waar je de triomfboog kunt zien en ook keuze hebt uit drie verschillende musea. Wat beslist niet vergeten mag worden zijn de typisch Belgische lekkernijen, zoals de wafels en de Vlaamse Frites.

Cultuurliefhebbers kunnen zich prima vermaken op de Grote Markt van Antwerpen waar vele oude gebouwen staan. Shopliefhebbers kunnen terecht in een van de winkelstraten, bijvoorbeeld De Meir. Je mag niet vergeten om de Diamantenwijk te bezoeken. Aan de Noordzeekust ligt Brugge en wordt met zijn smalle stegen, unieke gevels en grachten als meest romantische stad van het land genoemd. De stad Gent is nog een beetje onontdekt, terwijl qua cultuur en historie hoog scoort. Stap binnen de Sint-Baafskathedraal, of ga naar de top van de brucht Gravensteen die midden in de stad staat.

Naast de bovengenoemde steden waar iedereen aan denkt bij België zijn er ook nog andere steden en dorpen die interessant zijn om te bezoeken. Bijvoorbeeld de oude universiteitsstad Leuven met het mooie stadhuis, het Groot Begijnhof. Keuze uit terrasjes heb je volop. Het bourgondische Mechelen heeft vele werelderfgoederen en is een goede shopstad. Of ga naar Ieper , waar drie keer per jaar de zogeheten eeuwenoude ‘Kattenstoet’ plaatsvindt. Vanaf de Belfort gelegen op de grot Grote Markt worden katten naar beneden gegooid en (hopelijk) door het publiek opgevangen. In het zuiden van België ligt Virton, waar het oude centrum zich uitstekend leent voor wandelingen langs de smalle straten en witgekalkte huizen met rode daken en de kerk uit de 19e eeuw. Musée Gaumais is hier een must-visit.

Genoeg van de steden? Aan de Belgische Noordzeekust liggen de populaire badplaatsen zoals Oostende en Knokke. Als het lekker weer is kun je aan het strand zitten of een van de wandelpaden nemen om de Vlaamse kust verkennen. Vanaf De Haan kun je ook een tocht maken met Ship Ahoy José die uit de Tweede Wereldoorlog stamt. Nog meer natuur vind je in de bosrijke Belgische Ardennen waar je de mogelijkheid hebt tot vele outdoor activiteiten en ook dieren kunt spotten in een van de wildparken. Het dorpje La Roche-en-Ardenne mag je niet missen.

Voor een low-budget maar toch echt buitenlandse ervaring is België een goede bestemming, zowel voor stedentrips als voor actieve vakanties.

 

Informatie over België

Alle highlights van België

Beste foto's & tips van België

'287717' door fischerboxtel '287717' door fischerboxtel

België

België

Autokerkhof

fischerboxtel

Het heeft iets weg van een snelweg. Echter met gestrande auto's en zomaar midden in de bossen. Een bos landschap dat letterlijk in het verleden lijkt te reizen. Het was een autokerkhof ergens in de bossen bij onze zuiderburen en geheel ontruimd in oktober 2010. Moeder natuur opgelucht. Deze auto's waren door de Amerikanen en Canadezen achtergelaten na W.O.2.

'548756' door Yshoot '548756' door Yshoot

België

België

Urbex op z'n best!

Yshoot

Ontdek plekken die een bepaalde lading geven aan jouw fototrip! Met ontdekken bedoel ik ook echt... ontdekken. Het kasteel van Noisy is moeilijk te vinden. Het is mij uiteindelijk gelukt via google earth en gewoon wandelen door het bos. Het was zeker de moeite waard! Het kasteel is vervallen en overgenomen door de natuur. De eigenaar van het kasteel wil niet dat die afgebroken wordt terwijl de gemeente dat wel wil... Het kasteel kan bewaakt worden door een man met een hond. Ikzelf heb geen ervaring met deze bewaker, ik heb het allemaal gelezen via google dmv reviews van mensen die er ook geweest zijn. Als u in bent voor een leuk avontuur en gek bent op unieke platen... grote aanrader!

'555462' door MiekeDeHaas '555462' door MiekeDeHaas

België

België

Urbex tour

MiekeDeHaas

Urbex-fotografie is een heerlijke uitlaatklep om aan de dagelijkse beslommeringen te ontkomen. Het is een ontdekkingsreis om gebouwen of terreinen te spotten die niet meer in gebruik zijn bij mensen en een bepaald verval is begonnen. In België staan dergelijke gebouwen, vaak zonder afrastering. Logisch dat je nooit alleen gaat naar een urbex-locaties, gezien de wankelijke trappen, gaten in vloeren en plafons, niet altijd stevige muren, enz. Maar eenmaal op locatie is het genieten en waan je je in een andere wereld. Doe stevige schoenen aan, zaklampje, fototoestel en statief mee...en ga op urbex-tour. Allemaal voor nop.

Praktische informatie over België

 • Officiele website
  [url="http://www.visitbelgium.com" target=_blank]www.visitbelgium.com[/url]
 • Beste reistijd
  mei t/m september
 • Internet extentie
  be
 • Hoofdstad
  Brussel
 • Aantal inwoners
  10,5 miljoen
 • Oppervlakte
  80% van Nederland
 • Reistijd
  0:30
 • Talen
  Nederlands, Frans, Duits
 • Religie
  rooms-katholiek
 • Tijdsverschil
  Geen
 • Tijdverschil
  Geen
 • Telefooncode
  32
 • Voltage
  230Volt
 • Reisadvies
  positief
 • Visum
  Nee
 • Douane
  Nee
 • Prikken
  Nee
 • Aanvlieghaven
  Brussel (BRU)
 • Nationale feestdagen
  21 juli Nationale Feestdag

Kaart van België en omgeving

De mooiste wandeling van de Ardennen

Fervent wandelaar? Zoek dan de Belgische Ardennen op! Daar kronkelen verscheidene rivieren die zijn uitgeroepen tot uitzonderlijk erfgoed en zich perfect lenen voor een actief weekendje weg.

Fervent wandelaar? Zoek dan de Belgische Ardennen op! Daar kronkelen verscheidene rivieren die zijn uitgeroepen tot uitzonderlijk erfgoed en zich perf...

Chinees terracottaleger te zien in Brussel

Je hoeft niet helemaal naar Xi'an af te reizen om een stukje sfeer van het oude China te proeven. Sinds 19 november dit jaar kun je het Chinese terracottaleger op de Beurs van Brussel aanschouwen. De tentoonstelling heeft een oppervlakte van 800 m² en er zijn 150 reproducties van het stenen leger t...

Je hoeft niet helemaal naar Xi'an af te reizen om een stukje sfeer van het oude China te proeven. Sinds 19 november dit jaar kun je het Chinese terrac...