Shkoder

Shkoder en Durres zijn twee historische stadjes waar je veel overblijfselen uit vorige eeuwen terugvindt. In het jaar 500 voor Christus werd op Shkodra al een ford gebouwd. Het is daarmee een van de oudste steden in Europa. Durres heeft een eigen amfitheater en resten van het forum en de thermen uit de Romeinse periode.

Informatie over Shkoder

Beste foto's & tips van Shkoder

'535993' door konne000 '535993' door konne000

AlbaniëShkoder

AlbaniëShkoder

Groot meer tussen de.

konne000

Vanaf Zuid-Montenegro, Ulcinj, zijn we bij de grensovergang van Muriqan/Sukobin de grens over gegaan, Albanië in. De hele bus werd doorzocht met speurhonden, maar we mochten verder. Eerst richting Shkodra om geld te wisselen en daarna weer terug naar de hoofdweg om de weg door de bergen richting Kukes te zoeken. Dat viel nog niet mee, want de bewegwijzering is niet geweldig en de Tomtom heeft Albanië er niet in staan! Uiteindelijk gevonden en via Vau i Dejes de goede weg op. Hier werden we gelijk al verrast met schitterende beelden over het natuurschoon. Prachtige grote meren konden we hier van behoorlijke hoogte aanschouwen. Gelukkig was de weg goed te bereiden, al hadden we om de 100 meter een grafsteen met foto, dus wel oppassen geblazen hier!

'218140' door jeroeo '218140' door jeroeo

AlbaniëShkoder

AlbaniëShkoder

Brug

jeroeo

Na de grensovergang Monte Negro-Albanie is de eerste stad waar je komt Skoder; dit is de brug naar de stad toe, een mercedes is door zijn assen gezakt en verspert de brug, let ook op het vuilnis bij de huizen; in Albanie pleur je standaart alle rotzooi maar achter je huis, ook in de steden zie je dit fenomeen.

'536140' door konne000 '536140' door konne000

AlbaniëShkoder

AlbaniëShkoder

Fraaie brug

konne000

Rijdend over de bergweg, de SH5, richting Kukes heb je prachtige uitzichten over het fraaie berglandschap. Hier passeerden we een hoge brug over een diep dal en reden zo maar weer tegen een kerkje op. Deze stond midden in het landschap, ver van de bewoonde wereld. Albanië is overvol met dit soort kerkjes, maar vooral ook vele, prachtige kloosters!

Laat kaart zien