Al Ain

Met markten, forten, musea en dadelpalm oase is Al Ain een verademing na het hectische Dubai en zelfs Abu Dhabi. Al Ain zelf is een dynamische stad met een paar uitstekende musea, een archeologisch park, een prachtige dierentuin en een relatieve overvloed aan groen.

Informatie over Al Ain

Beste foto's & tips van Al Ain

'484686' door A.Verleg '484686' door A.Verleg

Verenigde Arabische EmiratenAl Ain

Verenigde Arabische EmiratenAl Ain

Watermeester

A.Verleg

Midden in Al Ain ligt een enorme oase, een geweldige plek om doorheen te wandelen, lekker in de schaduw. Iedereen lijkt hier een stukje grond te hebben, maar er is er maar 1 de baas over het water, de watermeester. Een beroep dat teruggat tot de tijd dat de irrigatiekanalen, de falaj, werden gegraven/aangelegd. Ze staan hier en in Oman op de wereld erfgoed lijst. Hij bepaald wie wanneer en hoeveel water krijgt, alles is tot in de perfectie geregeld.

'502989' door A.Verleg '502989' door A.Verleg

Verenigde Arabische EmiratenAl Ain

Verenigde Arabische EmiratenAl Ain

Regen

A.Verleg

Minstens twee bijzondere bezienswaardigheden zijn er in Al Ain, de oase en het kasteel. Het had die dag en de nacht ervoor stevig geregend. Wij schuilden voor de stortbuien, maar de kinderen hingen gillend uit de ramen van de schoolbus om de regen te pakken. Rondom het fort/kasteel was de zandvlakte veranderd in een modderpoel. De sporen zijn nog zichtbaar. Een bijzonder gebouw in deze drukke stad.

'451911' door chateau '451911' door chateau

Verenigde Arabische EmiratenAl Ain

Verenigde Arabische EmiratenAl Ain

Terug naar de stal.

chateau

Tussen Al Ain en Dubai in ligt het Al Lisalli Camel Racetrack. Hier worden elke dag trainingen gehouden voor de grote wedstrijden. De afgebeelde stoet kamelen komt zojuist terug van de training en is op weg naar de stal.

Laat kaart zien