Verenigde Arabische Emiraten

De Verenigde Arabische Emiraten bestaan uit zeven zelfstandige emiraten, kleine rijkjes die door een sjeik of emir (van adellijke afkomst) bestuurd worden en heeft meer dan 8 miljoen inwoners. Het land van de olie trekt reizigers aan die komen voor strand, woestijn, oases, kameelraces, markten en het bekende belastingvrij shoppen. De meest bekende Emiraten zijn Abu Dhabi en Dubai . De overige Emiraten zijn: Sharjah , Ajman , Umm Al Qaywayn , Ras al-Khaimah en Fujairah .

Dubai is eigenlijk het Singapore van de Golf, met drukke havens, grote ‘shopping malls’ en record brekende architectuur in de overtreffende trap. Als je aan de wereldstad Dubai denkt, denk je vast aan het luxe hotel Burj al Arab en de Burj Khalifa , het hoogste gebouw ter wereld. De skyline van Dubai wordt dan ook gekenmerkt door wolkenkrabbers, die pas tientallen jaren oud zijn. Alles bevindt zich hier op vrij korte afstand van elkaar. Loop door de wijk Bastikiya in het oude centrum, ga naar Jumeirah voor zon zee en strand of leer de andere kant van Dubai kennen: de woestijnen buiten de stad.

De rijke hoofdstad Abu Dhabi heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een populaire bestemming. Ook in deze stad zul je vele wolkenkrabbers tegenkomen. Je vindt er de grootste moskee van de Emiraten, de Sjeihk Zayed-moskee met zijn unieke architectuur. Voor ontspanning ga je naar het strand, maar als je iets actiefs wilt ondernemen kun je ook naar een van de mooie golfbanen. Daarnaast is een woestijnsafari een aanrader om het woestijngebied te leren kennen.

Maar ook de andere emiraten hebben een uniek karakter en genoeg te bieden buiten de eindeloze woestijnen. De havenstad Fujairah is ook leuk om te bezoeken. Onder begeleiding van een gids kun je diverse archeologische opgravingen zien, je kunt naar de bekendste bezienswaardigheid, Fort Fujairahen en de Bidya moskee. Al Aqah staat bekend als de beste kustlijnen aan de oostkant met prima snorkelmogelijkheden.

In Sharjah vindt je cultuur en werd in 1998 ook uitgeroepen tot Arabische Culturele Hoofdstad. De historische oude stad is gemakkelijk lopend te verkennen. Plan een paar uur in zodat je de tijd hebt om de erfgoederen, evenals de typische Arabische marktjes en uitstekende musea te bezoeken. Let wel op dat je je bescheiden kleed. Ajman is de kleinste van de zeven Emiraten. Op het centrale plein staat een oud fort, het Ajman Museum waar je de wederopbouw van het traditionele leven kunt bezichtigen. Met witte stranden en helder water is het strand van Ajman een leuke plek om de dag door te brengen. In Umm Al Qaywayn ligt het het grootste waterpark van de Emiraten, Dreamland Aqua Park, met meer dan dertig glijbanen en andere attracties. Tenslotte Ras al-Khaimah , de enige van de Emiraten waar je een combinatie van groen, woestijn en bergen zult tegenkomen.

Informatie over Verenigde Arabische Emiraten

Alle highlights van Verenigde Arabische Emiraten

Beste foto's & tips van Verenigde Arabische Emiraten

'554307' door aticketto '554307' door aticketto

Verenigde Arabische Emiraten

Verenigde Arabische Emiraten

Ayala Dancing

aticketto

Deze traditionele volksdans uit de Verenigde Arabische Emiraten, algemeen bekend als de ‘stick dance’, wordt begeleid door trommels en uitgevoerd door twee rijen dansers die elkaar aankijken. De dansers staan dicht op elkaar in rijen, wat staat voor eenheid en samenwerking tussen de stammen. De dans wordt in de vaak uitgevoerd op topevenementen, nationale ceremonies en trouwerijen.

'418230' door AnitaOedit '418230' door AnitaOedit

Verenigde Arabische Emiraten

Verenigde Arabische Emiraten

De kleine Emiraat

AnitaOedit

Verstopt tussen de Emiraten met hun witte gewaad en dan duikt er een kleine emirate kindje zo voor je neus. Hij was onderweg met zijn vader voor een stieren gevecht. Ik had helaas geen Dubai Press Card, maar toch heb ik zijn vader benaderd om een foto te maken. Voor jullie informatie; Emiraties willen niet zomaar gefotografeerd worden, je moet altijd een toestemming vragen/krijgen.

'524541' door Jan10e '524541' door Jan10e

Verenigde Arabische Emiraten

Verenigde Arabische Emiraten

Dows in Dubai Creek

Jan10e

In elk geval in de namiddag is er volop activiteit aan de kade en op de dows zelf. Alle dows die vracht vervoeren liggen bijelkaar, soms wel 4 rijen dik. Iedereen is vriendelijk en je kunt overal tussendoor lopen.

Praktische informatie over Verenigde Arabische Emiraten

 • Officiele website
  [url="http://www.emirates.org/" target=_blank]www.emirates.org[/url]
 • Beste reistijd
  november t/m maart
 • Internet extentie
  ae
 • Hoofdstad
  Abu Dhabi
 • Aantal inwoners
  2,5 miljoen
 • Oppervlakte
  2x Nederland
 • Reistijd
  7:00
 • Talen
  Arabisch
 • Religie
  islam
 • Tijdsverschil
  3 uur later
 • Tijdverschil
  3 uur later
 • Telefooncode
  971
 • Voltage
  220
 • Reisadvies
  positief, maar wees waakzaam
 • Visum
  visum regelen bij aankomst
 • Douane
  visum regelen bij aankomst
 • Prikken
  DTP, Hepatitus-A, buiktyfus indien langer dan 2 weken
 • Aanvlieghaven
  Abu Dhabi (AUH), Dubai (DXB), Sjarjah (SHJ)
 • Nationale feestdagen
  6 augustus Troonbestijging Sheikh Zayed, 2 december Nationale dag

Kaart van Verenigde Arabische Emiraten en omgeving

Wat vind jij van Dubai's nieuwste trekpleister?

Na ’s werelds grootste indoorpretpark, winkelcentrum en wolkenkrabber, heeft de Emiratische metropool er een gloednieuwe bezienswaardigheid bij: de grootste fotolijst van de wereld. Dit moet je weten over Dubai’s nieuwste trekpleister. Zou jij ‘m bezoeken?

Na ’s werelds grootste indoorpretpark, winkelcentrum en wolkenkrabber, heeft de Emiratische metropool er een gloednieuwe bezienswaardigheid bij: de gr...

Door: Noor Dekker
Nieuw: hotel met eigen regenwoud

Het is nog drie jaar wachten, maar dan opent Dubai een wel heel bijzonder vijfsterrenhotel. Het Rosemont Five Star Hotel beschikt namelijk naast de gewoonlijke slaapfaciliteiten over een kunstmatig strand en regenwoud.

Het is nog drie jaar wachten, maar dan opent Dubai een wel heel bijzonder vijfsterrenhotel. Het Rosemont Five Star Hotel beschikt namelijk naast de ge...

De favoriete hotspots in Dubai

Ooit, in een grijs verleden, was Dubai een stoffig havenplaatsje. Nu is het een wereldstad waar je de ene dag van de meest luxe hotels en restaurants aan het strand kunt genieten en de volgende dag op een kameel door de woestijn rijdt. Vier locals delen hun hotspots.

Ooit, in een grijs verleden, was Dubai een stoffig havenplaatsje. Nu is het een wereldstad waar je de ene dag van de meest luxe hotels en restaurants...