Turkije

Turkije is een land gelegen op twee continenten, waarvan het grootste gedeeltet in Azië en de rest in Europa ligt. Er wonen meer dan 74 miljoen inwoners. De Turkse bevolking staat bekend om zijn gastvrijheid, de keuken is verrukkelijk, de kustlijn is prachtig en steden stikken van de spectaculaire kastelen en moskeeën. Het klimaat in Turkije is per regio verschillend. Het binnenland heeft bijvoorbeeld een landklimaat, terwijl de kustgebieden een zeeklimaat hebben.

Het mausoleum van Atatürk en het Museum van de Anatolische Beschaving zijn de belangrijkste punten van de hoofdstad Ankara . Daarnaast zijn er vele parken te vinden in de stad.

De wereldstad Istanbul is een drukke stad, maar wel een must-see met veel bezienswaardigheden waar je zelfs na een dag nog niet alles hebt gezien. Begin met de hoogtepunten zoals de koepelkerk Aya Sofya, de Blauwe Moskee of de aan de oever gelegen Dolmabahçe Paleis. Na het culturele gedeelte, kun je door naar de Grand Bazaar, een paradijs voor shopfanaten.

Izmir ligt langs de kust en aan de andere kant wordt het omringd door bergen. Bezoek de ruïnes van Kadifekale en de oude stad Smyrn. Mis de historische Konan Moskee en de Konan klokkentoren niet. Safanbolu, de stad met meer dan duizend monumenten heeft de status van beschermd historisch bouwwerk en staat sinds 1994 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Bursa met de schilderachtige houten huisjes en minerale bronnen is ook een bezoek waard, net zoals de geel gekleurde stenen huizen van Mardin gebouwd tegen de heuvel. Vanaf het bergplateau heb je schitterend uitzicht.

Het natuurwonder van Pamukkale , de witte kalksteenterrassen waar water uit hete bronnen overheen loopt. Het is erg wonderbaarlijk en moet je gezien hebben. Als je toch daar bent, wijk dan uit naar de nabijgelegen antieke stad Hierapolis.

Je kunt in Turkije ook optimaal van zon zee en strand genieten. Men gaat graag naar de Turkse Rivièra met de populairste badplaatsen Alanya en Side . Voor smaragdgroene kust, blauw water, witte stranden moet je naar de Lycische kust . Deze kust heeft verschillende leuke plekken zoals Marmaris bijvoorbeeld met vele winkeltjes en gezellig uitgaangsleven, de door groen omringde Içmeler, de ruines van Kaya Köy, de Saklinkentkloof of de stad Caunos. Aan de Egeïsche kust vind je zon, strand, cultuur en natuur. Een bestemming voor strandvakanties, maar ook voor culturele excursies. De plaatsen als Bodrum en Gümbet zijn hier populair.

Turkije biedt vermaak voor iedereen!

Informatie over Turkije

Alle highlights van Turkije

Beste foto's & tips van Turkije

'505100' door wisseschout '505100' door wisseschout

Turkije

Turkije

Vulkaan gebied en...m

wisseschout

Ik plaatste al eerder foto's van dit gebied, maar heb er dan ook veel foto's geschoten. De Meke Gölu vulkaan weerspiegeld in het zoute water in de buurt van Karapinar. Slapen op de rand. Veel roofvogels en ooievaars en als slot een schorpioen die dekking onder een steen zocht.

'500503' door wisseschout '500503' door wisseschout

Turkije

Turkije

Vulkaankegel

wisseschout

Dit is de Meke Gölü, een vulkaankegel in de buurt van Karapinar. In dit gebied zijn diverse vulkanen te vinden. Ik heb ze niet in een reisboek kunnen terugvinden dus nog vrij onbekend. Het gebied is net een maanlandschap. We hebben aan de rand van de kraterwand geslapen en zijn ook helemaal naar beneden [ en weer omhoog] afgedaald. Er is wat water met wit en roze zout en ook vrij veel bloemen. Ook diverse vogels gespot zoals de Tapuit, Casarsa's en ooievaars. GPS N 37 gr 41'23.6" en E 33 gr 38'26.5". ik zal later nog wat andere foto's van dit gebied plaatsen

'503303' door wisseschout '503303' door wisseschout

Turkije

Turkije

Zout, zover als je...

wisseschout

Het zout meer met een lengte van 80 km globaal gelegen tussen Ankara en Aksaray was dus De frustratie van de dag. Wat we ook deden, we kwamen er niet op. Maar bijna aan het einde staat er ineens een bord met ZOUTMUSEUM. Hoera. Dus toch ! Het museum niet bezocht. Wel het meer opgelopen met zijn zoutgehalte van tussen de 31 en 36 % en een diepte van slechts 30 cm. Het is erg gezellig. De Turkse bevolking komt hier gezellig pootjebaden en zout wordt met emmers tegelijk verzameld en meegenomen. Het water is lekker warm en ik zie grote zoutkristallen. Het was ook leuk foto's maken. Kleur wordt door rode plankton gevormd heb ik gelezen. Wordt vervolgd

Praktische informatie over Turkije

 • Officiele website
  [url="http://www.welkominturkije.nl/" target=_blank]www.welkominturkije.nl[/url]
 • Beste reistijd
  mei tot half juni, september en oktober
 • Internet extentie
  tr
 • Hoofdstad
  Ankara
 • Aantal inwoners
  74,7 miljoen
 • Oppervlakte
  1,2x Frankrijk
 • Reistijd
  4:55
 • Talen
  Turks
 • Religie
  moslim (99,8%)
 • Tijdsverschil
  1 uur later
 • Tijdverschil
  1 uur later
 • Telefooncode
  90
 • Voltage
  220 Volt
 • Reisadvies
  positief
 • Visum
  Visum verplicht
 • Douane
  Visum verplicht
 • Aanvlieghaven
  Antalya (AYT), Bodrum (BJV), Dalaman (DLM) en Istanbul (IST)
 • Nationale feestdagen
  29 oktober Dag van de Republiek, 23 april Dag van de Soevereiniteit, 19 mei Herdenkingsdag Ataturk

Kaart van Turkije en omgeving

Noordoost-Anatolië: leuke activiteiten in Turkije

In het uiterste oosten van Turkije wacht Anatolië. Geen drukke Méditerranée, maar de stille wateren van de Zwarte Zee. Geen witte zandstranden, maar een mystiek landschap van valleien, bergen en prachtdorpjes die smeken om meer bezoekers. Maar ook een lang onderontwikkeld achterland dat zich eindeli...

In het uiterste oosten van Turkije wacht Anatolië. Geen drukke Méditerranée, maar de stille wateren van de Zwarte Zee. Geen witte zandstranden, maar e...

Unieke accommodaties in Noordoost-Anatolië, Turkije

Noordoost-Anatolië: een mystiek landschap in Turkije van valleien, bergen en prachtdorpjes die smeken om meer bezoekers. Columbus Travel nam er een kijkje en heeft 7 unieke accommodaties uitgezocht.

Noordoost-Anatolië: een mystiek landschap in Turkije van valleien, bergen en prachtdorpjes die smeken om meer bezoekers. Columbus Travel nam er een ki...

De belangrijkste buurten van Istanbul

De stad Istanbul is eigenlijk een brug tussen Europa en Azië en daarmee een mix van 2 culturen. De stad bestaat uit verschillende wijken met elk een eigen sfeer en karakter. Bij elk bezoek aan een nieuwe wijk waan je je ook weer in een totaal nieuwe wereld.

De stad Istanbul is eigenlijk een brug tussen Europa en Azië en daarmee een mix van 2 culturen. De stad bestaat uit verschillende wijken met elk een e...