Taiwan

Het is een van de meest dichtbevolkte landen ter wereld en alsnog voor de helft bedekt met bossen. Taiwan noemt zich formeel de Republiek China, wat vroeger bekend stond als Formosa. China ziet het land nog steeds als (opstandige) provincie, maar de Taiwanezen voelen zich volledig onafhankelijk. Taiwan beschikt over een zeer vriendelijke bevolking, goede infrastructuur, interessante cultuur en veel natuurschoon zoals bergen, watervallen, stranden en bamboebossen. Taiwan bestaat uit een hoofdeiland met de hoofdstad Taipei en meerdere kleine eilandjes. Aan de westkust bevindt zich een smalle strook vruchtbare grond waar negentig procent van de bevolking woont. Het oosten bestaat vooral uit rotsachtig kustgebied.

Tussen de twee kusten ligt een gebergte met de berg Yu-Shan als hoogste punt. Deze berg is wel 3952 meter hoog. Er zijn meerdere nationale parken te bezichtigen in Taiwan . De meest bekende is Taroko Nationaal Park National Park met een kloof die is ontstaan door de Liwu Rivier. De kloof en de omgeving zijn een bron van marmer. Ook bevindt zich in dit park de Mount Jade waar jade gedolven wordt die alleen op Taiwan voorkomt. Het grootste meer van het land, Sun Moon Lake , is een populaire bestemming bij toeristen met de prachtige uitzichten over de omringende bergen. De eilanden van Penghu zijn erg mooi vanwege de gouden stranden. Wil je meer buiten de gebaande paden blijven, dan is een bezoek aan Orchid Island en Green Island een goed idee. Onder andere in het Yangmingshan National Park zijn er meerdere natuurlijke warmwaterbronnen te vinden waar je heerlijk kunt uitrusten. Ga ook zeker de oostelijke kustlijn bekijken met de prachtige kliffen en natuurgebieden.

Aangezien veel Taiwanese mensen een Chinese afkomst hebben, lijkt de cultuur erg op die van de Chinezen. Eten is erg belangrijk voor de Taiwanezen. Overal zijn vele restaurantjes en snackwinkeltjes te vinden. Een bezoek aan een van de avondmarkten is zeker een aanrader. Hier kan je allerlei heerlijke hapjes verkrijgen. Ook wordt er veel thee gedronken in theehuizen. De officiële taal in Taiwan is Mandarijn. 

Informatie over Taiwan

Alle highlights van Taiwan

Beste foto's & tips van Taiwan

'416989' door RobHoekstra '416989' door RobHoekstra

Taiwan

Taiwan

Regen, regen en...reg

RobHoekstra

Zo'n beetje de gehele periode dat ik Taiwan was regende het. Ik werd er gek van. Hier ergens in net Noorden onderweg naar een waterval. De sfeer was er wel erg bijzonder (misschien dankzij de regen, of niet ;-))

'311989' door speedy '311989' door speedy

Taiwan

Taiwan

Surfen en zeilen

speedy

De Penghu eilanden, ten oosten van Taiwan, zijn, dankzij de behoorlijke wind die hier vaak staat, uitermate geschikt om te surfen en te zeilen. Verder zijn de oostkust, het noorden en het zuiden (met name de stranden van Kenting Park) ook goede surfgebieden.

'315738' door speedy '315738' door speedy

Taiwan

Taiwan

Penghu

speedy

Penghu is de grootste en meest bezochte eilandengroep voor de kust van Taiwan. Cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de indrukwekkende tempels en ook sporters zijn hier aan het juiste adres.

Praktische informatie over Taiwan

 • Officiele website
  [url="http://www.taiwan.net.tw/lan/cht/index/index.asp" target=_blank]www.taiwan.net[/url]
 • Beste reistijd
  oktober en november
 • Internet extentie
  tw
 • Hoofdstad
  Taipei
 • Aantal inwoners
  22 miljoen
 • Oppervlakte
  iets kleiner dan Nederland
 • Reistijd
  14:45
 • Talen
  Mandarijn
 • Religie
  mix van boeddhisme, confucian en taoisme (93%), christelijk (4,5%)
 • Tijdsverschil
  7 uur later
 • Tijdverschil
  7 uur later
 • Telefooncode
  886
 • Voltage
  110 Volt
 • Reisadvies
  positief
 • Visum
  Nee
 • Douane
  Nee
 • Prikken
  Nee
 • Aanvlieghaven
  Kaohsiung (KHH), Taipei (TPE)
 • Nationale feestdagen
  10 oktober Nationale dag, 28 januari Dag van de Vrede

Kaart van Taiwan en omgeving

Naar het hart van Taiwan met FOX & China Airlines

Taiwan staat in de top 20 meest ultieme vakantiebestemmingen. En terecht. Want deze relatief onbekende Aziatische parel kenmerkt een nog authentieke sfeer en is nog vrij van het echte massa toerisme.

Taiwan staat in de top 20 meest ultieme vakantiebestemmingen. En terecht. Want deze relatief onbekende Aziatische parel kenmerkt een nog authentieke s...

Door: Auke Hulst
De leukste activiteiten in Taiwan

Taiwan is het kleine broertje van China en moet je zeker weten een keer bezoeken. Zoek het bruisende leven op, wees actief of zoek het iets rustiger op. Dit zijn de leukste activiteiten in Taiwan.

Taiwan is het kleine broertje van China en moet je zeker weten een keer bezoeken. Zoek het bruisende leven op, wees actief of zoek het iets rustiger o...

Handig: vistechnieken voor dummies

Help! Je bent aangespoeld op een onbewoond eiland! Hoe voorkom je dat je verhongert? Simpel, je volgende maaltje ligt in het water op je te wachten. Met een van deze vier eenvoudige vistechnieken breng je het aan land en in je maag.

Help! Je bent aangespoeld op een onbewoond eiland! Hoe voorkom je dat je verhongert? Simpel, je volgende maaltje ligt in het water op je te wachten. M...