Singapore

Singapore is een land, eiland en hoofdstad in één en bestaat uit meer dan 60 eilanden. Deze stadstaat is net iets groter dan de Nederlandse Noordoostpolder en is met zijn kleine oppervlakte het kleinste land van Zuidoost-Azië. Een brug, over de Straat van Johore, zorgt voor de verbinding met het schiereiland van Maleisië.

Singapore staat vooral bekend om zijn skyline met vele hoge wolkenkrabbers en grote industrieterreinen. Hoewel het land bekend staat als een ideale locatie om een tussenstop te maken tijdens een vliegreis, biedt het genoeg mogelijkheden voor een langer verblijf. Naast uitgebreid shoppen in de stad kun je wandelen door bossen, tropische dieren bekijken in natuurparken, koloniale architectuur bewonderen en cultuur snuiven in één de vele musea. Deze cultuur is heel divers door de grote hoeveelheid verschillende religies in Singapore . In het centrale deel van Singapore vind je de meeste bossen.

De oorspronkelijke vegetatie was tropisch regenwoud maar hiervan is door urbanisatie niet veel meer van over. Op het hoofdeiland is het Bukit Timah Nature Reserve nog de enige plek waar regenwoud voorkomt. Aan de kustlijn vind je meerdere brede zandstranden. In Singapore gelden bijzondere lokale omgangsvormen en het letten op de strenge wetgeving is tijdens een reis door Singapore belangrijk. Afval op straat gooien is bijvoorbeeld ten strengste verboden. Dit heeft als voordeel dat je door een schone stad loopt. Ook is dit een van de veiligste landen ter wereld. 

Informatie over Singapore

Alle highlights van Singapore

Beste foto's & tips van Singapore

'498362' door wisseschout '498362' door wisseschout

Singapore

Singapore

Uitzicht vanuit het..

wisseschout

Vanaf het dak van het Marina Sands hotel zie je de skyline van de stad en de verlichte Gardens by de Bay en een lichtshow. Het hotel dat uit drie enorme " zuilen "bestaat is ook de moeite waard om te bezichtigen. Met een lift schiet je 57 verdiepingen omhoog en als niet hotel gast mag je op een deel van het dak dat de drie zuilen verbind je helemaal uitleven met lichtjes fotograferen

'531407' door DaphneLange '531407' door DaphneLange

Singapore

Singapore

Dumplings; verser kun

DaphneLange

In Singapore kom je ze regelmatig tegen, de Din Tai Fung. Veel locals komen hier om te lunchen of voor het diner, maar ook expats en toeristen hebben hun weg gevonden. En ik snap waarom! De dumplings zijn hier echt geweldig! Er is een ruime keuze en alles wordt vers en met liefde gemaakt in de keuken vol koks die de handigheid in hun vingers hebben. Prachtig om te zien. En ze vliegen letterlijk als zoete broodjes (of moet ik dumplings zeggen) over de toonbank! Na mijn eerste ontmoeting met dit concept was ik om en hebben we er een aantal keer genoten van het goede eten. Ben je in de buurt van een Din Tai Fung, snel naar binnen gaan en bestellen! Het kan zijn dat je even moet wachten maar het gaat best snel. Geniet er van.

'526900' door speedy '526900' door speedy

Singapore

Singapore

Nachtleven

speedy

Je 's avonds vervelen in Singapore? Onmogelijk want het uitgaansleven van deze kosmopolitische stad is werelds. Voor zo'n klein eiland is het aantal clubs opzienbarend; er zijn meer dan 700 clubs, bars, pubs en disco's.

Praktische informatie over Singapore

 • Officiele website
  [url="http://www.stb.com.sg" target=_blank]www.stb.com.sg[/url]
 • Beste reistijd
  februari t/m oktober
 • Internet extentie
  sg
 • Hoofdstad
  Singapore
 • Aantal inwoners
  4,7 miljoen
 • Oppervlakte
  1,2x Texel
 • Reistijd
  12:50
 • Talen
  Chinees, Maleisisch, Tamil en Engels
 • Religie
  boeddhisme, taoïsme
 • Tijdsverschil
  7 uur later
 • Tijdverschil
  7 uur later
 • Telefooncode
  65
 • Voltage
  220 Volt
 • Reisadvies
  positief
 • Visum
  geen visum nodig, paspoort minimaal 6 maanden geldig
 • Douane
  geen visum nodig, paspoort minimaal 6 maanden geldig
 • Prikken
  Nee
 • Aanvlieghaven
  Singapore (SIN)
 • Nationale feestdagen
  9 augustus Nationale dag

Kaart van Singapore en omgeving

Is dit 's werelds goedkoopste Michelinrestaurant?

Dat je voor een appel en ei een sterrenmaaltijd kunt krijgen in het Hongkongse street food district Sham Shui Po, wist je misschien al. Maar wist je dat je óók in een ander Aziatisch land voor een prikkie een engeltje op je tong kunt laten piesen? In dit restaurantje in de lokale Chinatown eet je al...

Dat je voor een appel en ei een sterrenmaaltijd kunt krijgen in het Hongkongse street food district Sham Shui Po, wist je misschien al. Maar wist je d...

1e vlucht A380 levert $1,9m op

Vanochtend was het dan eindelijk zover. De nieuwe Airbus A380 is begonnen aan zijn eerste commerciële vlucht. Singapore Airlines vliegt met het grootste passagiersvliegtuig ter wereld vandaag van Singapore naar Sydney.

Vanochtend was het dan eindelijk zover. De nieuwe Airbus A380 is begonnen aan zijn eerste commerciële vlucht. Singapore Airlines vliegt met het groots...