Oman

Oman is gelegen in het westen van Azië, in het oosten van het Arabisch Schiereiland. Het land telt meer dan drie miljoen inwoners en de aangrenzende landen zijn Jemen, Saudi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten. Het land kent een woestijnklimaat. In Oman maak je kennis met Arabieren, Bedoeïenen (trekkend volk) en Jebels (bergvolk). Je kunt kiezen uit meer dan zeshonderd kastelen, forten, burchten, verlaten spooksteden en boeiende overblijfselen, meestal geheel zonder hekken en midden in het dagelijks leven.

Muscat is de hoofdstad en wordt ook wel de ‘Witte Stad’ genoemd. Vele witte gebouwen, poorten, doolhofstraatjes en gezellige restaurantjes kenmerken de stad. De Grand Mosque mag je met zijn prachtige gebedshal niet overslaan. Bezoek ook het Al-Alam paleis, omringd door twee forten uit de 16e eeuw.

Op twee uur rijden van Muscat ligt de stad Nizwa, omgeven door een oase van palmen en hoge bergen. Je vindt er het grootste ondergrondse aquaduct, de Falaj Daris, en de Yaruba fort. Vanuit de stad kun je naar de Bahla te gaan, een stad die bekend staat om zijn pottenbakkerij en historische forten. Of naar Jabrin met het imposante Jabrin Castle, een van de best bewaarde bezienswaardigheden. Het Nakhal Fort in Nakhal, op slechts 120 kilometer van de hoofdstad, is na het Nizwa fort en Jabrin Castle wel een van de meest populaire forten om te bezoeken.

In de kleurrijke en subtropische stad Salalah , zul je naast allerlei archeologische vindplaatsen ook schitterende stranden en landschappen tegenkomen. De havenstad Sur is met twee forten, uitstekende stranden en eeuwenoude geschiedenis aan te bevelen voor elke bezoeker. Het is tevens een handig uitgangspunt voor uitstapjes naar Wadi Tiwi , de sinkhole in Bamah en het schildpadreservaat bij Ras al Jinz.

In Oman ligt ook Rub al Khali , de grootste en droogste woestijn van Arabië. Hier reiken de duinen tot wel driehonderd meter hoog. Huur een 4wd voor ongekende off-road ervaringen en gooi je tent achterin om wild te kamperen op de mooiste plekjes, want dit kan (nog) perfect in dit veilige land. Het landschap verandert voor je ogen. Van bergen met grillige pieken naar vruchtbare oases met palmbomen en meertjes. Oranje of zandkleurige duinen en lange zandstranden of intieme baaitjes.

Ontdek de oude geschiedenis en culturele schatten van Oman . Zelfs de grootste cultuurbarbaar zal er van kunnen genieten.

Informatie over Oman

Alle highlights van Oman

Beste foto's & tips van Oman

'484619' door nita92 '484619' door nita92

Oman

Oman

Wadi Bani Khalid

nita92

De Wadi Bani Khalid is een bekende wadi in de Al Sharqiyah regio in Oman. Na een lange autorit door een droog natuurlandschap, heb je eigenlijk niet zo’n waterpracht voor ogen. Op de foto zie je het begin van de doorlopende wadi. Het is ook bij de plaatselijke bevolking zeer populair door de rotspartijen, blauwe natuurlijke zwembaden en watervallen in de wadi. Breng voor de wadibezoeken in Oman in ieder geval mee, zonnebrand, voldoende drinkwater, waterbestendige schoenen, zwemkleding en een handdoek voor een verfrissende duik in het natuurlijke turquoise water. Na een al dan niet lange wandeling in de hete zon zul je in het laatste zeker zin hebben.

'484668' door nita92 '484668' door nita92

Oman

Oman

Drie kruiertjes

nita92

Wadi Bani Khalid is ook populair onder de plaatselijke bevolking voor een dagje uit om in het natuurlijke water te zwemmen, te picknicken of te barbequen. Lokale kinderen bieden aan om de spullen van bezoekers over te nemen en de mensen naar een vrij picknickplaatsje te brengen voor een kleine fooitje natuurlijk. Deze 3 kruiertjes hadden het er maar druk mee.

'504509' door EvanderHel '504509' door EvanderHel

Oman

Oman

Rust bij de moskee

EvanderHel

Bij de Sultan Qaboes-moskee in Muscat is het altijd een komen en gaan van kousenvoetjes, lange mannelijke jurken en gehoofddoekte vrouwen. Het is een heel groot complex, dus je staat niet heel snel op elkaars tenen maar toch... In alle rust genieten kan daar echter wel. Helemaal achteraan, bij de 'artiesteningang', bevindt zich de bibliotheek. Verkoelende, ietwat duistere gangen vol met rijen boeken. En stilte. Stap je daarna het verblindende zonnetje in, dan is het even schakelen naar dit spiegelende plein waar licht en schaduw vrij spel hebben en er geen toerist te bekennen is. Op eentje na dan...

Praktische informatie over Oman

 • Officiele website
  [url="http://www.visitoman.nl/" target=_blank]www.visitoman.nl[/url]
 • Beste reistijd
  november t/m maart
 • Internet extentie
  om
 • Hoofdstad
  Muscat
 • Aantal inwoners
  2,6 miljoen
 • Oppervlakte
  5x Nederland
 • Reistijd
  9:30
 • Talen
  Arabisch
 • Religie
  islam
 • Tijdsverschil
  3 uur later
 • Tijdverschil
  3 uur later
 • Telefooncode
  968
 • Voltage
  220
 • Reisadvies
  positief
 • Visum
  visum verplicht en moet vooraf geregeld worden
 • Douane
  visum verplicht en moet vooraf geregeld worden
 • Prikken
  DTP, Hepatitus-A, gele koorts, buiktyphus indien langer dan 2 weken
 • Aanvlieghaven
  Muscat (MCT)
 • Nationale feestdagen
  18 november Nationale dag

Kaart van Oman en omgeving

Onontdekt Oman

Oman is dé parel van het Arabisch schiereiland. Een exotische reisbestemming met een overweldigende natuur, een authentieke cultuur en een bijzonder gastvrije bevolking. Het is een mysterieus land, maar desalniettemin zeer toegankelijk voor de reiziger. Afwisselende landschappen kenmerken Oman. Stei...

Oman is dé parel van het Arabisch schiereiland. Een exotische reisbestemming met een overweldigende natuur, een authentieke cultuur en een bijzonder g...

De verborgen wadi's van Oman

Ze vormen de sterattracties van Oman: de wadi’s, lege rivierbeddingen in diepe kloven tussen gigantische bergen aan weerszijden. Vijf spectaculaire wadi’s die je niet mag missen.

Ze vormen de sterattracties van Oman: de wadi’s, lege rivierbeddingen in diepe kloven tussen gigantische bergen aan weerszijden. Vijf spectaculaire wa...

Zo ontdek je Oman off-road

Hoewel de Omaanse overheid met lichtsnelheid door het hele land brede asfaltwegen aanlegt, blijft het een van de meest interessante off-road bestemmingen ter wereld. Laat je je niet tegenhouden door een ondiep riviertje dat moet worden overgestoken? Lees dan verder.

Hoewel de Omaanse overheid met lichtsnelheid door het hele land brede asfaltwegen aanlegt, blijft het een van de meest interessante off-road bestemmin...