Mongolië

Mongolië is een land in het noorden van Azië en heeft meer dan drie miljoen inwoners. Het land grenst aan China en Rusland. Mongolië is het land van een mix van allerlei klimaten, zoals: landklimaat, woestijnklimaat en hooggebergte klimaat. De wintermaanden zijn koud en duren lang. Zomers kan de temperatuur flink oplopen.

De hoofdstad is Ulaanbatar , die de modernste stad van het land genoemd kan worden met buitenlandse invloeden. Je vindt er vele kloosters en tempels die bezienswaardig zijn: het Choijin Lama Tempel Museum met vijf tempels, het Gandankklooster dat het belangrijkste klooster van het land is, of het centrale plein Sükhbaatar. Genoeg gezien? Loop dan over de Narantuul markt, de bekendste zwarte markt van het land. Pas wel op voor zakenrollers. Het is ook de moeite waard om naar het dichtbij gelegen Karakorum te reizen. Dit is de oude hoofdstad, waar je het prachtige Erdene Zuu klooster vindt.  

Er valt ontzettend veel te zien in dit ongerepte deel van Azië. De traditionele cultuur is in stand gebleven, nomaden trekken nog steeds rond en de natuur is onaangetast. Het is geen standaard reisbestemming, vooral avonturiers zullen zich hier op hun plaats voelen. Het echte avontuur begint waar de verharde wegen van Mongolië eindigen: op de immense vlaktes en in de bergketens waar miljoenen wilde dieren leven. Mongolië leent zich prima voor actieve wandelvakanties.

Bezoek het Terkhiin Tsagaan Nuur Nationaal Park NP, een park dat door een vulkaanuitbarsting is ontstaan. Je kunt de rand van de krater beklimmen, waarvandaan je vervolgen uitzicht hebt over de adembenemende omgeving en het meer. Je kan ook zwemmen en vissen in het meer.

Het Khogno Khan natuurreservaat is en een prachtig gebied met bergen, bossen, steppen, zandduinen en mineralen. Het landschap is een perfecte combinatie van de woestijn, schilderachtige bergen, de rivier en groene grasland. Een van de belangrijkste attracties van dit gebied is Uvgun klooster dat werd gebouwd in de 17e eeuw door Saint Zanabazar die een grote beeldhouwer en de grootste vertegenwoordiger van het boeddhisme in Mongolië was.

In Tsagaan Suvraga NP kom je uniek woestijnlandschap tegen, waar de kliffen een imposant aanzicht hebben door duizenden jaren van wind- en watererosie. De kliffen kun je beklimmen en daarna genieten van het mooie uitzicht. Wandel door het Gobi woestijn en ga ook langs het granieten massief Ikh Gazriin Chuluu. Het landschap toont gelijkenissen met het wilde westen. De grootste zandgebieden van het land vind je in Khongoryn Els .

Mongolië is een land waar je zeker geen tijd hebt om op je luie gat te blijven zitten.  

Informatie over Mongolië

Alle highlights van Mongolië

Beste foto's & tips van Mongolië

'553282' door WKerkhof '553282' door WKerkhof

Mongolië

Mongolië

Ondersteboven bij...W

WKerkhof

Aan het einde van de middag komen we aan bij het Great White Lake. Een mooie plek waar niet alleen toeristen zich vermaken, maar ook vele locals. Rond het meer wonden verschillende families die gastvrij hun logeerkamer (extra tent) open stellen voor gasten. Wij slapen in zo'n yurt, mogen mee eten, maar vooral geniet van de prachtige omgeving. Vanuit White Lake kun je een lange wandeling, of een ritje per paard maken naar de vulkaan; Khorgo Mountain. Zeer de moeite waard, info en foto volgen...

'531914' door JannavEek '531914' door JannavEek

Mongolië

Mongolië

De Indiana Jones van.

JannavEek

21maart 1922 vertrekt een karavaan van 75 kamelen uit Beijing voor een tocht van ruim 800 km naar een plaats in Mongolië, waar de Amerikaanse avonturier en ontdekkingsreiziger Roy Chapman Andrews bewijs hoopt te vinden voor leven op aarde in het Paleolithicum. Als aanhanger van de Out of Asia-theorie gaat hij op expeditie naar Azië om de oorsprong van de mens op te sporen, vind echter geen menselijke fossielen maar wel een groot aantal beenderen van dinosauriërs. Op deze plek in de Gobi, Bayanzag, doet hij zijn eerste sensationele ontdekkingen, zoals de vondst van een nest gefossiliseerde eieren afkomstig van een dinosaurus en twee bijna volledige dinosaurusskeletten (een staat er in het Natuurhistorisch Museum in Ulaanbaatar). Als ik wat wegdroom zie ik zo een Pinacosaurus in het landschap rondhuppelen Andrews maakt in totaal vier reizen door de woestijnen van China en Mongolië en het mag een wonder heten dat hij ze allemaal overleefde, gezien de hoeveelheid bandieten, soldaten, schorpioenen en het gebrek aan water. Hij was een geboren ontdekkingsreiziger.

'538748' door pkoelewijn '538748' door pkoelewijn

Mongolië

Mongolië

Beauty is in the eye.

pkoelewijn

Dit is de uitdrukking die in mij opkwam bij het bezoek aan het Choijin Lama klooster, thans museum, in Ulaanbaatar, dat 5 tempels bevat.. Het kloosterterrein wordt omgeven door een aantal gebouwen met hypermoderne architectuur. Aanvankelijk doet dit pijn aan de ogen, maar als je er wat langer naar kijkt kun je er ook de schoonheid wel van inzien.

Praktische informatie over Mongolië

 • Officiele website
  [url="http://www.mongoliatourism.gov.mn" target=_blank]www.mongoliatourism.gov.mn[/url]
 • Beste reistijd
  juli t/m september
 • Internet extentie
  mn
 • Hoofdstad
  Ulaanbatar
 • Aantal inwoners
  2,8 miljoen
 • Oppervlakte
  2,3x Nederland
 • Reistijd
  10:30
 • Talen
  Mongools
 • Religie
  boeddhisme
 • Tijdsverschil
  7 uur later
 • Tijdverschil
  7 uur later
 • Telefooncode
  976
 • Voltage
  220
 • Reisadvies
  positief, maar wees waakzaam
 • Visum
  Visum verplicht
 • Douane
  Visum verplicht
 • Prikken
  DTP, Hepatitus-A, buiktyfus indien langer dan 2 weken
 • Aanvlieghaven
  Ulaanbatar (ULN)
 • Nationale feestdagen
  28 t/m 30 januari Tsagaan Sar, 11 t/m 13 juli Naadam

Kaart van Mongolië en omgeving

Mongolië - op heilige grond

In Mongolië willen de locals je met liefde alles vertellen, uitleggen en voorschotelen – de meesten mogen dan nomaden van de steppe zijn, ze houden zich allerminst op de vlakte. Maar kom niet aan Dzjengis Khan, ooit de CEO van het grootste rijk dat de wereld ooit heeft gezien.

In Mongolië willen de locals je met liefde alles vertellen, uitleggen en voorschotelen – de meesten mogen dan nomaden van de steppe zijn, ze houden zi...

VIDEO: Mongol Rally

'Mister Tom' bedacht de Mongol Rally, een rit van Londen naar Mongolië, omdat hij de wereld graag iets minder saai wilde maken.

'Mister Tom' bedacht de Mongol Rally, een rit van Londen naar Mongolië, omdat hij de wereld graag iets minder saai wilde maken.

Door: Vellah Bogle
VIDEO: Op wolven jagen

Het angstaanjagende gehuil van een wolf zou menigeen de stuipen op het lijf jagen. Maar het Mongoolse volk kent deze angst niet. Zij jagen op wolven. Met steenarenden wel te verstaan.

Het angstaanjagende gehuil van een wolf zou menigeen de stuipen op het lijf jagen. Maar het Mongoolse volk kent deze angst niet. Zij jagen op wolven....