| 8.5 / 10 (85 reviews)

Maleisië Bezienswaardigheden

Voor een avontuurlijke vakantie naar Maleisië is het belangrijk om vooraf te weten wat de bezienswaardigheden Maleisië zijn. In het onderstaande overzicht van de highlights Maleisië, kun je zien waar je het best in Maleisië naartoe kunt gaan en waarom. Hierin staan zowel de bezienswaardigheden in de steden van Maleisië als de highlights op het platteland. Deze bezienswaardigheden bevatten gebaande paden waar het in het hoogseizoen natuurlijk druk kan worden maar ook de ongebaande paden, want daar moet je natuurlijk echt zijn als je op de Columbus Travel manier wilt reizen.

Kuala Lumpur is een ideale stad voor om te ontdekken tijdens stop-over naar een verdere bestemming. De stad zelf heeft veel te bieden, waaronder de Batu Caves met zijn grote boeddhabeelden, de beroemde Petronas Twin Towers. Vanaf de brug op de 41ste verdieping heb je een spectaculair uitzicht over de stad. Vergeet ook vooral de Masjid Jamek, het KLCC Park en de Thean Hou Temple niet te bezoeken.
Meer Kuala Lumpur inspiratie? Bekijk 1045 fotos , 1 Blogs , 1 artikelen


Sabah 2.

Sabah is één van de twee deelstaten van het Maleise deel van Borneo. Het is een populaire bestemming voor avonturiers: Sabah kent dichte jungles en hoge bergen. De bekendste bezienswaardigheden van dit gebied zijn het Sepilok Orang Utan Rehabilitation Centre, de Danumvallei, het Nationaal park Kinabalu met Mount Kinabalu en de vele tropische eilandjes voor de kust, waaronder die van het Turtle Islands Marine Park.
Meer Sabah inspiratie? Bekijk 818 fotos , 1 Blogs , 1 artikelen


Oerwouden, theeplantages, uitgestrekte stranden en een rijke cultuur. Het westen van Maleisië heeft het allemaal. Hier bevinden zich onder andere de Maleise hoofdstad Kuala Lumpur met zijn indrukwekkende Petronas Twin Towers, de groene Cameron Highlands, het paradijselijke eiland Langkawi en het prachtige Taman Negara National Park.
Meer West Maleisie inspiratie? Bekijk 757 fotos , 1 Blogs


Sarawak 4.

Sarawak is een van de twee deelstaten van het Maleise deel van Borneo, naast Sabah. Bezienswaardig zijn de beroemde Iban longhouses. Daarnaast vind je in Sarawak een aantal prachtige nationale parken, waaronder Tanjung Datu, Gunung Gading, Bako, Kubah, Niah en Gunung Mulu. Ook de Kelabit Hooglanden bevinden zich in Sarawak.
Meer Sarawak inspiratie? Bekijk 734 fotos , 1 Blogs


Langkawi is een eilandengroep in de Andamanse Zee, ten westen van het schiereiland van Maleisië Voor een adembenemend uitzicht moet je met de kabelbaan naar de top van de Gunung Mat Chinchang, waar zich de Langkawi Sky Bridge bevindt. Naast dit uitzichtpunt heeft Langkawi nog veel meer natuurschoon, waaronder de Seven Wells, Black Sand Beach, Gunung Raya, Kilim Geoforest Park, Durian en de Temurun watervallen.
Meer Langkawi island inspiratie? Bekijk 266 fotos , 1 Blogs , 1 artikelen


Kuching 6.

Kuching is de grootste stad van Sarawak in het Maleisische deel van Borneo. De stad heeft een eigen museum, een moskee en een Chinese toegangspoort. Op ongeveer veertig kilometer afstand bevindt zich het Bako National Park. Ook het iconische postkantoor, The Astana en het Fort Margherita zijn zeker het bezoeken waard.
Meer Kuching inspiratie? Bekijk 210 fotos , 1 Blogs


Het grootste gedeelte van de Cameron Highlands zijn begroeid met thee- en groentenplantages. Je kunt deze theeplantages bezoeken en zien hoe het productieproces in zijn werk gaat. Ook kun je zelf op ontdekkingstocht gaan door het bos- en berglandschap. De Cameron Highlands liggen op 150 kilometer ten noorden van hoofdstad Kuala Lumpur.
Meer Cameron Highlands inspiratie? Bekijk 209 fotos , 1 Blogs


Bako NP 8.

Het oudste en een van de kleinste nationale parken in Maleisië is Bako National Park, met als een van de hoogtepunten de neusapen die je hier kunt spotten. Het park ligt op veertig kilometer ten noordoosten van Kuching in het zuidwesten van Maleisisch Borneo. Tussen de bos- en zandsteenformaties vind je veel verschillende dier- en plantensoorten, waaronder de bekerplant.
Meer Bako NP inspiratie? Bekijk 181 fotos


Het grootste nationale park van Maleisië heeft eigenlijk geen naam, Taman Negara betekent namelijk gewoon 'nationaal park'. In deze jungle met een rijke flora en fauna en talrijke rivieren is het mogelijk een ‘canopy walk’ te maken. Via een touwbrug hoog in de bomen zie je de jungle eens vanaf de andere kant. Het park wordt beschouwd als het groene hart van het land. Het is gelegen in het noordoosten van het Maleisisch schiereiland.
Meer Taman Negara inspiratie? Bekijk 138 fotos , 1 Blogs , 1 artikelen


Kota Kinabalu is de hoofdstad van de Maleisische staat Sabah. De stad ligt op het eiland Borneo en is voor de meeste toeristen het startpunt voor een ontdekkingsreis over dit eiland. In Kota Kinabalu zelf staan een aantal mooie gebouwen, zoals bijvoorbeeld het Sabah Museum, de moskee en de Atkinson Clock Tower. Ook een dagtrip naar het Nationaal park Kinabalu met de Mount Kinabalu is een populaire activiteit.
Meer Kota Kinabalu inspiratie? Bekijk 109 fotos , 1 Blogs


Sepilok 11.

Altijd al een Orang-oetan willen zien? In het Orang-oetan Opvangcentrum in Sepilok kan dat. Het centrum in Borneo is in 1964 geopend en vangt wezen op die uiteindelijk weer terug de natuur in worden gezet. Het Sepilok Orang Utan Rehabilitation Centre is dagelijks geopend. Om 10.00 uur en om 15:00 uur worden de orang-oetans gevoerd. Een mooie gelegenheid om daar bij te zijn.
Meer Sepilok inspiratie? Bekijk 93 fotos , 1 Blogs