Strandvakanties

Verbrand? Zo verzacht je de pijn in 30 minuten!

Gepubliceerd: 04 jul 2018 | Strandvakanties 1
Loop jij er aan het eind van een zonnige dag bij als een kreeft? Geen zorgen. Met deze doodeenvoudige travel hack ben je in een half uurtje van je rode, verbrande huid af!


Smeer jij je goed genoeg in tijdens deze hitte? (Foto: billiondigital, Depositphotos

We kunnen niet vaak genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om je huid te beschermen tegen de zon. Is de schade aan je huid – lees: je loopt erbij als een vuurrode, gekookte kreeft – al geleden? Dan is er alsnog een handig trucje dat je kunt toepassen om de brandende pijn te verlichten.

Travel hack

Dit supereenvoudige trucje, dat door de Texaanse Cindie Allen-Stewart via Facebook de wereld in werd geholpen, neemt slechts een paar minuten in beslag en werkt als volgt: 

Haal menthol-scheerschuim in huis (of neem het mee op reis), breng het aan op het verbrande huidoppervlak en laat het intrekken. Cindie: ‘Je zal merken dat het branderige gevoel meteen verdwijnt. Het gaat weliswaar een klein beetje jeuken, maar dat is alleen maar goed.’

Huidkanker

Cindies trucje zorgt er echter níét voor dat je je huid ook daadwerkelijk geneest. De eenmaal in de huid opgelopen schade door zo'n blootstelling - met verbranding tot gevolg - is onomkeerbaar. Verbranding is dan ook de grootste risicofactor voor huidkanker, wat een van de meest voorkomende vormen van kanker is. Middels verschillende campagnes proberen artsen en gezondheidsinstellingen dit aan het publiek duidelijk te maken. 

Cindie deelde haar truc op haar Facebookpagina en plaatste er een foto van vóór en ná het toepassen van het trucje bij. Voilà, het bewijs!

deel dit artikel met je vrienden:

Laatste artikelen

Door: Roselinde
De beste Nederlandse kunstmusea buiten het Rijks

Het Rijksmuseum kennen we allemaal, maar er zijn nog zóveel andere fantastische collecties in Nederland te vinden. Dit zijn de beste kunstmusea buiten Amsterdam!

Het Rijksmuseum kennen we allemaal, maar er zijn nog zóveel andere fantastische collecties in Nederland te vinden. Dit zijn de beste kunstmusea buiten...

Door: Roselinde
In deze 5 steden zijn ze helemaal klaar met toeristen

In het tijdperk van Airbnb, Tripadvisor en Instagram krijgen een heleboel steden te maken met een ergerlijk fenomeen: overtoerisme. Deze vijf overbelaste steden zitten helemaal aan hun max.

In het tijdperk van Airbnb, Tripadvisor en Instagram krijgen een heleboel steden te maken met een ergerlijk fenomeen: overtoerisme. Deze vijf overbela...

 

1 reactie(s) bij "Verbrand? Zo verzacht je de pijn in 30 minuten!"

  • profile image comment

    Smeer gewoon een flinke laag yoghurt op je verbrande plekken. Het doet wonderen.

    Door Epje • geplaatst op 2018-07-18 20:53:21

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.