Strandvakanties

Verbrand? Zo verzacht je de pijn in 30 minuten!

Gepubliceerd: 04 jul 2018 | Strandvakanties 1
Loop jij er aan het eind van een zonnige dag bij als een kreeft? Geen zorgen. Met deze doodeenvoudige travel hack ben je in een half uurtje van je rode, verbrande huid af!


Smeer jij je goed genoeg in tijdens deze hitte? (Foto: billiondigital, Depositphotos

We kunnen niet vaak genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om je huid te beschermen tegen de zon. Is de schade aan je huid – lees: je loopt erbij als een vuurrode, gekookte kreeft – al geleden? Dan is er alsnog een handig trucje dat je kunt toepassen om de brandende pijn te verlichten.

Travel hack

Dit supereenvoudige trucje, dat door de Texaanse Cindie Allen-Stewart via Facebook de wereld in werd geholpen, neemt slechts een paar minuten in beslag en werkt als volgt: 

Haal menthol-scheerschuim in huis (of neem het mee op reis), breng het aan op het verbrande huidoppervlak en laat het intrekken. Cindie: ‘Je zal merken dat het branderige gevoel meteen verdwijnt. Het gaat weliswaar een klein beetje jeuken, maar dat is alleen maar goed.’

Huidkanker

Cindies trucje zorgt er echter níét voor dat je je huid ook daadwerkelijk geneest. De eenmaal in de huid opgelopen schade door zo'n blootstelling - met verbranding tot gevolg - is onomkeerbaar. Verbranding is dan ook de grootste risicofactor voor huidkanker, wat een van de meest voorkomende vormen van kanker is. Middels verschillende campagnes proberen artsen en gezondheidsinstellingen dit aan het publiek duidelijk te maken. 

Cindie deelde haar truc op haar Facebookpagina en plaatste er een foto van vóór en ná het toepassen van het trucje bij. Voilà, het bewijs!

deel dit artikel met je vrienden:
 

1 reactie(s) bij "Verbrand? Zo verzacht je de pijn in 30 minuten!"

  • profile image comment

    Smeer gewoon een flinke laag yoghurt op je verbrande plekken. Het doet wonderen.

    Door Epje • geplaatst op 2018-07-18 20:53:21

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

De mooiste nationale parken van Groot-Brittannië

Groot-Brittannië is de ideale bestemming om te genieten van prachtige natuur. Ontdek het ruigste nationale park van Schotland, wandel langs het grootste loch van Schotland of toer door de nationale parken van Engeland met de auto. Je verkent Schotland en Engeland het beste tijdens een autorondreis!

Groot-Brittannië is de ideale bestemming om te genieten van prachtige natuur. Ontdek het ruigste nationale park van Schotland, wandel langs het groots...

Hebben! De vernieuwde en gloednieuwe editie 79

Heb jij het al gezien, het vernieuwde design van Columbus Travel? Nu met extra veel reisinspiratie. Centraal in deze editie: Engeland, India, Macedonië, Oostenrijk én Principe! Een klein voorproefje:

Heb jij het al gezien, het vernieuwde design van Columbus Travel? Nu met extra veel reisinspiratie. Centraal in deze editie: Engeland, India, Macedoni...

Wauw! De állermooiste wildlifebeelden van NHM

Wij hebben onze eigen verkiezingen voor de titel Reisreporter van het Jaar, maar aan de overkant van de Noordzee kunnen ze er ook wat van. Dit zijn de finalisten van de wildlifewedstrijd van het gerenommeerde Natural History Museum in Londen.

Wij hebben onze eigen verkiezingen voor de titel Reisreporter van het Jaar, maar aan de overkant van de Noordzee kunnen ze er ook wat van. Dit zijn de...