Wildlife

Dit is het onverwacht dodelijkste dier ter wereld

Gepubliceerd: 14 mei 2018 | Wildlife 0
We moesten ons tijdens een wandelsafari al eens verschansen voor een agressieve neushoorn. Maar deze sluipmoordenaar is nog véél gevaarlijker!


Niet de gevaarlijkste. Maar je loopt 'm liever niet tegen het lijf (Foto: Aurélien - Designatic, Unsplash)

Uitkijken geblazen dus voor neushoorns! Maar blijf ook vooral uit de buurt van krokodillen, olifanten en nijlpaarden. Want ze maken jaarlijks honderden slachtoffers. Al valt dit nog steeds in het niet bij het aantal slachtoffers dat slangen op hun geweten hebben. Er zijn talloze slangensoorten die giftig zijn. En ze komen op vrijwel alle werelddelen voor. Als je wordt gebeten door een gevaarlijke, giftige soort, is het nog maar de vraag of je het redt tot in het ziekenhuis. 

Sluipmoordenaar

Het zijn echter niet de dieren met de grootste hoorns of tanden, maar de allerkleinsten die het dodelijkst zijn voor de mens: muggen. En dat heeft vanzelfsprekend alles te maken met de dodelijke ziektes die ze overdragen in warme landen. De grootste boosdoener is malaria. Op jaarbasis sterven er 550.000 mensen aan deze ziekte, die dus door muggen wordt overgebracht. Ook gele koorts en knokkelkoorts worden door muggen verspreid. In totaal komen er elk jaar 725.000 mensen om als gevolg van een muggenbeet. Moeilijk te bevatten hè?

deel dit artikel met je vrienden:

Laatste artikelen

5 landen met onverwacht mooie stranden

Als wij aan idyllische stranden denken, komen we al snel uit in de Cariben of de Pacific. Maar wist je dat de stranden van deze landen er ook verrassend aanlokkelijk bij liggen?

Als wij aan idyllische stranden denken, komen we al snel uit in de Cariben of de Pacific. Maar wist je dat de stranden van deze landen er ook verrasse...

7 vliegtermen die je waarschijnlijk verkeerd gebruikt

Wist je dat er een verschil is tussen direct en non-stop vliegen? En tussen een stopover en een layover? Wij leggen je de belangrijkste vliegtermen uit. Kende jij ze al?

Wist je dat er een verschil is tussen direct en non-stop vliegen? En tussen een stopover en een layover? Wij leggen je de belangrijkste vliegtermen ui...

 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.