Word ontdekkingsreiziger door Expeditie Robinson en Columbus Travel image

Word ontdekkingsreiziger door Expeditie Robinson en Columbus Travel

Expeditie Robinson is binnenkort weer terug met een nieuw seizoen. Op een tropisch onbewoond eiland gaan in totaal 20 kandidaten de strijd aan met de elementen en elkaar. Wie doen er allemaal mee en wat kunnen we verwachten? Ook wij van Columbus kennen wel een bijzondere tropische eilandengroep, die zo afgelegen is dat je wel een paar dagen onderweg bent om er te komen. Benieuwd waar?


Zou jij mee durven doen aan Expeditie Robinson? (Foto: Malou van Breevoort )

Nog maar een paar weken wachten en dan gaat het twintigste seizoen van Expeditie Robinson van start. In het survivalprogramma gaan de kandidaten de strijd aan met de elementen maar vooral ook met elkaar. Gepresenteerd door presentatrice Nicolette kluiver en YouTuber Kaj Gorgels kun je dit jaar de afleveringen kijken op zondagavond in plaats van donderdagavond.

De lijst met BN’ers die dit jaar meedoen blijft gestaag groeien. De kandidaten die je in ieder geval op je scherm gaat zien, zijn:

Thomas Berge, Kim Kötter, Akwasi, Tim Coronel, Hugo Kennis, Fien Verrmeulen, Rijk Hofman, Eva Koreman, Eva Cleven, Yvette Broch, Rob Geus, Shary-an Nivilac, Mariana Verkerk, Frank van der Lende, Jaap van Deurzen, Dionne Slagter (OnneDi), Kalvijn en Anita Heilker.
 

Naar de Filistijnen op de Filipijnen

In de twintig jaar dat Expeditie Robinson al wordt uitgezonden zijn er meerdere filmlocaties geweest. Vanaf het jaar 2000 werd het survivalprogramma opgenomen in Maleisië met in 2006 een uitzondering toen de opnames eenmalig in Panama plaatsvonden. Sinds 2014 moeten de kandidaten van Expeditie Robinson zien te overleven op een van de eilanden in de Filipijnen. 

De Filipijnen bestaan uit ruim zevenduizend eilanden. Columbus is op ontdekkingsreis geweest op het eiland Luzon. Het zuiden van dit eiland heeft veel te bieden, qua duiken en snorkelen (ondermeer met mantas en met walvishaaien), qua natuurschoon(eilanden, watervallen, vulkanen, jungle) en de eigenzinnige keuken, die zich onderscheidt van de flauwe, gangbare Filipijnse cuisine.  Natuurlijk hebben wij een een paar Columbus tips voor je om Luzon te ontdekken. 


Op Filipijns avontuur (Foto: Malou van Breevoort)

Luzon weg van de massa

1. Ga eilandhoppen op de Caramoan. 

De Caramoan zijn een nog relatief onontdekte, prettig compacte archipel van karaktervolle eilandjes. De ideale plek om je Robinson Crusoë te wanen, omringd door jungle, lijmstenen rotsformaties, zandstranden en zee. Met een bangka kun je, als je wilt, tien eilanden op een dag doen.

2. Verdwijn in de spelonken van Gota.

Klauter over door jungle verzwolgen rotsen en verdwijn in spelonken als kathedralen. Vergeet onderweg ook niet op aanwijzingen voor verborgen schatten te letten – naar verluidt heeft de Japanse bezetter her en der de nodige kostbaarheden verborgen.

De eerste aflevering van Expeditie Robinson start op zondag 1 september, om 20.00 uur. Op de website van Expeditie Robinson kun je alle updates over het nieuwe seizoen in de gaten houden.

Editie 83 van Columbus Travel staat volledig in het teken van ontdekkingsreizen. Hieronder kun je alvast een kijkje nemen.