Fly-Drive

Vliegen met kinderen; dit moet je weten

Gepubliceerd: 11 aug 2019 | Fly-drive 0
Ga je voor het eerst vliegen met kleine kinderen dan kan dat best spannend zijn. Waarschijnlijk is het voor de ouders nog zenuwslopender dan voor het kind zelf. Wij hebben een aantal tips om je op weg te helpen.


Heb jij weleens gevlogen met kinderen? (Foto: Steven ThompsonUnsplash)

Doe onderzoek

Doe van tevoren even onderzoek naar de luchtvaartmaatschappij waar je mee gaat vliegen. Welke voorschriften zijn er bijvoorbeeld voor bagage en hoeveel baby-items mag je meenemen? Hoe kindvriendelijk is de service aan boord; kun je een flesje opwarmen? Ook de kosten van een vliegticket voor kinderen is overal verschillend. Soms gaan kinderen tot 2 jaar gratis mee zolang ze op schoot zitten, maar dat is niet overal het geval.

Geef uitleg

Het geeft kinderen een veiliger gevoel als ze weten wat er gaat gebeuren. Probeer daarom thuis alvast te oefenen door vliegtuigje te spelen. Of laat je kinderen een filmpje zien op YouTube. Leg spelenderwijs uit wat er allemaal gaat gebeuren op het vliegveld en in het vliegtuig.

Check in

Als je vooraf al online kunt inchecken, kun je dit het beste zo snel mogelijk doen en kiezen voor een stoel op de eerste rij. Daar heb je meer beenruimte en kunnen kinderen zich vrijer bewegen. Is vooraf online inchecken niet mogelijk, zorg er dan voor ruim op tijd op de luchthaven te zijn zodat je in ieder geval als een van de eerste aan de balie staat.

Neem mee

Beter te veel dan te weinig. Neem daarom genoeg billendoekjes en luiers mee aan boord. Je kunt er niet zomaar van uitgaan dat ze dat in het vliegtuig zelf ook voorradig hebben. Ook handig om mee te nemen als handbagage is een extra setje kleding, tussendoortjes, drinken en een reisdekentje.

Ga wandelen

Wanneer je baby onrustig wordt, neem je hem of haar in je armen en loop je even rustig het gangpad op en af. Wandelen werkt rustgevend voor je kleintje. Met peuters die al kunnen lopen, kun dit je trouwens ook doen. Je neemt ze aan de hand en loopt rustig heen en weer.

Maak tussenstops

Hoewel het misschien fijner lijkt om rechttoe rechtaan te vliegen, is het voor kinderen fijner om een tussenstop te als je naar een verre bestemming reist. Zo hebben kinderen even de tijd om te rennen en te springen op het vliegveld.

Vermaak vaak

Reken er voor je reis op dat je jonge kinderen iedere 15 minuten met iets anders moet vermaken. De eerste en de laatste 15 minuten van de vliegreis kun je mooi gebruiken om ze bezig houden door uit het raampje te kijken voor de start en landing. Neem de lievelingsknuffel mee van je kind of beter nog, koop een nieuw speeltje speciaal voor in het vliegtuig. Dat houdt hun aandacht een stuk langer vast. Verder kun je een leuk boek, tijdschriften, kleurboeken, kleine spelletjes, een IPad en tussendoortjes meenemen.

Wat zijn jouw tips&tricks als het gaat om vliegen met kinderen? 

deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Video vrijdag: de tien minst ontdekte plekken op aarde

In de nieuwste editie van Columbus Travel nemen we je mee op ontdekkingsreis naar bijzondere plekken en afgelegen oorden. De video voor deze vrijdag past dan ook perfect bij het thema van editie 83. Kijk mee naar de minst ontdekte plekken op aarde. 

In de nieuwste editie van Columbus Travel nemen we je mee op ontdekkingsreis naar bijzondere plekken en afgelegen oorden. De video voor deze vrijdag p...

Ontmoet reisfotograaf Pie Aerts

In zijn nieuwe fotoboek Tales From The Roads Less Traveled plaatst reisfotograaf Pie Aerts eens niet de natuur, maar de mens en zijn leefwijze op een voetstuk. ‘Met dit boek wil ik aantonen dat wij in Nederland nog zóveel kunnen leren van de mensen die langs the roads less traveled leven.’ Wij krege...

In zijn nieuwe fotoboek Tales From The Roads Less Traveled plaatst reisfotograaf Pie Aerts eens niet de natuur, maar de mens en zijn leefwijze op een...

Wegdromers voor ontdekkingsreizigers

Bij ontdekkingsreizen ligt de nadruk op beleven. Je wilt iets ontdekken wat je nog niet eerder hebt gezien of hebt meegemaakt. Of dit nu in een tropisch regenwoud is, op Antartica of in het bos bij jou in de buurt, ontdekken kun je overal. Onze communityleden weten hun avonturen goed vast te leggen....

Bij ontdekkingsreizen ligt de nadruk op beleven. Je wilt iets ontdekken wat je nog niet eerder hebt gezien of hebt meegemaakt. Of dit nu in een tropis...