In the picture: Topfoto van de Dag image
Lkoedam

In the picture: Topfoto van de Dag

De Columbus Travel communityleden uploaden dagelijks prachtige beelden. Daar worden wij erg blij van! En mooie beelden zijn er natuurlijk om gedeeld te worden. Daarom zetten we graag iedere dag een mooie foto in het zonnetje. Gewoon om even weg te dromen. Vandaag kun je wegdromen bij dit prachtige plaatje van communitylid Corrie.

Gluren bij de buren in Oeganda, door communitylid corriedewinter

'We worden met open armen ontvangen in het dorp Kanyamahene,vlakbij het Bwindi forest NP, want we zijn de eersten die meedoen aan een village walk waarbij de bevolking wat van het dagelijks leven laat zien. Tijdens een bezoek aan het schooltje kijkt deze jongen nieuwsgierig mee. Het dorpshoofd en de onderwijzer laten namelijk zijn openbare school Kavumaga zien. Om zoveel mogelijk kinderen de kans te geven basisonderwijs te volgen, schafte de regering Museveni het schoolgeld af. Toch komen kinderen van arme ouders of verzorgers in de problemen, want er is geld nodig voor het schooluniform en schoenen, schrijfgerei, boeken, schriften, examens en toetsen. Hier zie je een wandplaat om te leren tellen en een dierenplaat met moeder en kind. Verder zijn er zelfgemaakte landkaarten, een klein schoolbord met een gat erin en zelfgemaakte muziekinstrumenten, want dansen en muziek maken moet. Buiten zijn opvoedkundige teksten aan de bomen gespijkerd zoals Love to live, Love yourself, use latrine well.'

Wist je dat je met jouw reisfoto in de prijzen kunt vallen? Iedere maand hebben wij een nieuwe fotowedstrijd met een ander thema. Klik hier om te lezen hoe jij mee kunt doen.