Strandvakanties

De beste reisbestemmingen in augustus

Gepubliceerd: 08 jul 2019 | Strandvakanties | Natuurreizen 0
Niemand wil op vakantie midden in het orkaanseizoen terechtkomen, wegsmelten in een ondraaglijke hitte of klappertanden van de kou. Met de Columbus Reisplanner zie je precies wanneer je het beste naar een land kunt reizen. In augustus zijn er een aantal prachtige plekken waar je naar toe kunt. Ben jij er nog niet uit waar je heen wilt op vakantie? We helpen je graag een handje. 

Verenigde Staten


Een roadtrippers droom (Foto: Dino ReichmuthUnsplash)

Denk je aan de staat Nevada dan denk je aan verstrengende hitte. Toch kan het er tussen december en februari verrassend koel en regenachtig zijn. De beste reistijd is desalniettemin het voor- (maart t/m mei) en najaar (september t/m november). De temperatuur is er dan aangenamer en het is minder druk dan in de hoogzomer.

Om in het Diepe Zuiden hoogtepunt Mardi Gras mee te maken, reis je rond carnavalstijd (eind februari) af naar New Orleans. Vanaf deze tijd t/m mei is het weer hier en elders in de zuidelijke staten Louisiana en Mississippi aangenaam en is de muziekscene op zijn levendigst

Alaska is ruig en ongerept. In de winter gaan grote delen van de staat zelfs zo goed als op slot. De zomermaanden mei t/m augustus, wanneer het klimaat een vriendelijker gezicht laat zien, zijn daarom de beste reisperiode.

Hawaï bezoek je bij voorkeur in de zomer, van mei t/m september. De zee is er dan rustig waardoor je bijvoorbeeld kunt kajakken langs de mooiste rotskustlijn ter wereld: Na Pali. Vermijd de Hawaï-eilanden tijdens het regenseizoen – tussen december en maart komt het met bakken uit de hemel vallen – en tijdens de drukke (en dus dure) maand augustus en kerstperiode.

 

Marokko


1001 tapijten (Foto: © Columbus Travel)

 

Beste reistijd april, mei, augustus en september De tropische hitte wordt in Marokko in toom gehouden door de bergketens en de Atlantische Oceaan. Het land is daardoor het hele jaar door goed bereisbaar, maar de gematigde temperaturen in voor- en najaar zijn het meest geschikt voor een actieve vakantie. Tussen december en februari kun je ook je ski’s pakken en van de besneeuwde toppen in het Atlasgebergte genieten. Vermijd hartje zomer het binnenland in verband met de hoge temperatuur.

 

Op de vlakte aan de voet van het Atlasgebergte – een gebied waarin ook Marrakesh ligt – kan de temperatuur in de zomer oplopen tot boven de 50 graden. Van februari t/m april is het er een stuk aangenamer vertoeven, met temperaturen tussen de 20 en 25 graden. Oktober en november zijn ook goed te doen.

 

De Rif is een woeste bergstreek in het noorden van Marokko, waar je ook de mooiste stranden van het land vindt. In tegenstelling tot de rest van Marokko hebben toeristen dit deel van het land nog nauwelijks ontdekt. April en mei zijn er het aangenaamst, maar een bezoek kan dankzij het mediterrane klimaat het hele jaar door. Houd rekening met sneeuw in de winter, waardoor sommige wegen afgesloten worden.

 

Finland


Een Helsinki hoogtepunt (Foto:Tapio Haaja on Unsplash)

 

Beste reistijd: februari en augustus. Ga je voor een groen Finland? Sla dan het voorjaar over: door al het smeltwater kan het er modderig zijn. De zomer is dan de beste tijd. Let wel: door de vele meren in Finland zijn er zeer veel muggen, die je vooral in juni en juli niet met rust laten. Ook augustus is niet zonder muggen, maar wel de beste keus.

 

Van juni t/m september is het aan de zuidkust het warmt en langst licht (tot wel 20 uur!). Hoofdstad Helsinki is dan op zijn mooist; de terrasjes, parken en straten stromen vol met midzomerzonaanbidders. Lapland, dat wordt doorsneden door de poolcirkel, heeft een steeds grotere aantrekkingskracht op actieve reizigers. Vooral huskysafari’s en sneeuwscootertochten zijn in trek. Hoe noordelijker je reist, hoe meer toendra er verschijnt en hoe kaler het dus wordt. Hartje winter is niet de ideale tijd om Lapland te bezoeken. De dagen zijn dan te kort. In de vroege winter is er nog geen grote sneeuwzekerheid. Beste reistijd is daarom februari. Door de grote hoeveelheid sneeuw (80 centimeter) zijn dan veel bomen volledig bedekt met sneeuw, wat een bijzonder sprookjesachtig effect geeft. De dagen zijn bovendien langer en het is minder koud. Georganiseerde reizen worden over het algemeen aangeboden van half december (40 centimeter) t/m half maart.

 

Brazilië


Een hangmat en het plaatsje is compleet (Foto © Columbus Travel)

 

De kust van Brazilië heeft een tropisch klimaat. Vanaf Rio naar het zuiden duurt het regenseizoen van oktober tot januari. In het noordoosten begint de regenperiode veel eerder. Mei t/m juli is daarmee de beste tijd om naar Brazilië te gaan, met uitzondering van het noordoosten, waar je beter tussen augustus en december heen kunt gaan. Ook in het regenseizoen is het daar trouwens prima te doen. In de zuidelijke binnenlanden is het een stuk koeler, maar zelfs daar zijn er veel winterdagen die aangenaam warm zijn.

 

Zuidoost-Brazilië, waartoe ook steden als Rio de Janeiro en São Paulo behoren, is gezegend met een (sub)tropisch klimaat, koele zomertemperaturen van rond de twintig graden en een warme winter met pieken tot veertig graden. Het regenseizoen loopt er van oktober tot januari, wat de periodes van april t/m juni en van augustus t/m oktober het aangenaamst maakt. Voor miljoenenstad São Paulo geldt een specifieke reistijd: juni tot oktober.

 

De beste tijd voor een reis door de Centraal-Braziliaanse deelstaat Goiás is tussen mei en november. Zeker als je het gemunt hebt op Chapada dos Veadeiros: een gigantische bergachtige savanne met tientallen watervallen, rivieren, canyons en natuurzwembaden, en een extreme biodiversiteit. Dit ondoordringbare ecosysteem, dat vanwege het vele kwarts een mystieke energie zou bezitten, is beter bekend als Cerrado.

 

De regentijd in de Westelijke Amazone loopt van december t/m mei en de droge tijd van juni t/m oktober. ‘Droge’ is echter een relatief begrip – je kunt er nog steeds bakken met regen verwachten. Onthoud dat hoe westelijker je komt, hoe natter het wordt. Aan de grens met Peru en Colombia kan er jaarlijks maar liefst 375 millimeter uit de lucht vallen. De temperatuur in de Westelijke Amazone zakt vrijwel nooit onder de 25 graden. Sterker nog: in december kan het kwik er oplopen tot 40 graden. In juni en juli bereikt het water in het waterrijke Mamirauá-reservaat zijn hoogste peil en kun je per kano langs de kruinen van bomen glijden en allerlei vogels en apen van dichtbij zien. Als rond oktober en november het water zakt, leent de jungle zich juist weer voor hiken. Daarnaast zijn de vissen en kaaimannen er dan geconcentreerd op bepaalde plekken. De eindconclusie is dat juli t/m oktober de beste reistijd is.

 

Slovenië


Uit de kleer, spring in het meer! (Foto: Neven Krcmarek on Unsplash)

 

Beste reistijd: juni t/m augustus. Het kleine stukje Slovenië dat aan de Adriatische Zee grenst, heeft warme zomers en milde winters. Daar is in de rest van het land geen sprake van: de winters zijn er redelijk streng. Dan zijn er wel volop wintersportmogelijkheden. In het najaar en in mindere mate de zomer valt de meest regen. Beste reistijd: voorjaar en zomer.

 

Staat jouw bestemming hier niet tussen en wil je toch graag weten wat de beste reistijd is? In de Columbus Reisplanner vind je alle informatie die je nodig hebt om te weten wanneer jij het beste op pad kunt gaan.

deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

In de ban van de serie La Casa de Papel; bezoek de filmlocaties in Madrid

Nog maar een paar dagen wachten en dan staat het nieuwe seizoen van La Casa de Papel op Netflix. De eerste twee seizoenen van de razend populaire Spaanse serie spelen zich af in Madrid. En dat betekent dat jij makkelijk een paar filmlocaties kunt bezoeken. Wij zetten ze samen met wat Columbusaanrade...

Nog maar een paar dagen wachten en dan staat het nieuwe seizoen van La Casa de Papel op Netflix. De eerste twee seizoenen van de razend populaire Spaa...

In the picture: Topfoto van de Dag

Wij worden erg blij van de prachtige beelden die dagelijks worden geüpload door onze communityleden. Wij maken niet alleen wekelijks een selectie van de toppertjes van de week, maar we willen jullie ook dagelijks laten genieten van een mooi plaatje. Vandaag kun je wegdromen bij dit mooie beeld van c...

Wij worden erg blij van de prachtige beelden die dagelijks worden geüpload door onze communityleden. Wij maken niet alleen wekelijks een selectie van...

In the picture: Topfoto van de Dag

Wij worden erg blij van de prachtige beelden die dagelijks worden geüpload door onze communityleden. Wij maken niet alleen wekelijks een selectie van de toppertjes van de week, maar we willen jullie ook dagelijks laten genieten van een mooi plaatje. Vandaag kun je wegdromen bij dit mooie beeld van c...

Wij worden erg blij van de prachtige beelden die dagelijks worden geüpload door onze communityleden. Wij maken niet alleen wekelijks een selectie van...