Wildlife

Het eiland Komodo gaat op slot

Gepubliceerd: 10 apr 2019 | Wildlife 0
Er zijn helaas mensen die een komodovaraan als huisdier willen. Smokkelaars stelen de dieren dan ook massaal van het Indonesische eiland Komodo. Om dit tegen te gaan worden er drastische maatregelen genomen!


Toeristen zijn binnenkort niet meer welkom op Komodo (Foto: Reisreporter globetrottertje Suus)

De politie heeft onlangs een bende betrapt die 41 komodovaranen wilde stelen! De beestjes leveren namelijk veel geld op; ze worden voor €32.000 per stuk verkocht.

Komodo wil daarom in januari 2020 de deuren sluiten voor toeristen. Wanneer het eiland weer opengesteld wordt is onbekend. Tijdens de sluiting zullen natuurbeschermers de voedselvoorziening en de natuurlijke omgeving van de komodovaranen onderzoeken. Natuurbeschermingsinstanties hopen dat de sluiting ervoor gaat zorgen dat de komodovaranenpopulatie zal groeien. De enorme hagedissen kunnen nog wel bekeken worden op de eilanden Rinca en Gili Motang. 

Of de deuren daadwerkelijk dicht gaan is nog even de vraag. Volgens Shana Fatina, directeur van de Labuan Bajo Tourism Authority Board, heeft het Natural Resource and Ecosystem Conservation (KSDAE) een team samengesteld die onderzoek doet naar de sluitingsplannen. Op basis hiervan wordt er besloten of het eiland (tijdelijk) dicht gaat. Wellicht hoeven alleen maar bepaalde delen gesloten te worden. Het sluiten van Komodo heeft namelijk grote sociale en economische gevolgen.  

 

deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Plastic not so fantastic; anti-plastic beleid in Egypte

Zeg je Egypte, zeg je piramides en vooral een prachtige onderwaterwereld. Precies de reden waarom toeristen naar Egypte gaan. Al die mensen laten helaas veel troep achter. Daar wordt nu een goede maatregel tegen genomen. 

Zeg je Egypte, zeg je piramides en vooral een prachtige onderwaterwereld. Precies de reden waarom toeristen naar Egypte gaan. Al die mensen laten hela...

Kappen nu! Stop het omhakken van bomen

Staatsbosbeheer en andere natuurbeheerders brengen onomkeerbare schade toe aan onze natuur en bossen. Hierdoor ontbost Nederland sneller dan het Amazonegebied. Dat is natuurlijk totaal niet duurzaam en moet meteen stoppen.  

Staatsbosbeheer en andere natuurbeheerders brengen onomkeerbare schade toe aan onze natuur en bossen. Hierdoor ontbost Nederland sneller dan het Amazo...