Stedentrips

Dit zijn de duurste steden ter wereld

Gepubliceerd: 04 apr 2019 | Citytrips | Rondreizen 1
It’s all about the money, zeker wanneer je op reis bent. Moet je een beetje op de kleintjes letten? Dan raden wij je aan om de volgende steden te vermijden, want hier vliegt je geld zo de deur uit. Dit zijn de duurste steden ter wereld! 


De nummer één van de lijst heeft er concurrentie bij gekregen! (Foto: © Columbus Travel)

Het onderzoek waaruit de lijst van de duurste steden ter wereld voortvloeit moet bedrijven helpen bij het berekenen van de kosten van levensonderhoud van hun werknemers. Er is gekeken naar 160 producten en diensten in 93 landen. Wij zijn wel nieuwsgierig naar welke producten en diensten er onderzoek is gedaan, want als daar bijvoorbeeld kaviaar en helikoptervluchten onder vallen vragen wij ons wel een beetje af hoe relevant de lijst is.

Top of the bill

Sharing is caring: waar Singapore de afgelopen vijf jaar de duurste stad ter wereld was zijn er twee nieuwkomers aan het firmament waarmee de stad een eerste plek moet delen. Ook Parijs en Hong Kong behoren nu tot de duurste steden ter wereld. 

Zürich en Genève ronden de top vijf af. Hierna volgt de Japanse havenstad Osaka (deze stad is zes plaatsen gestegen). Seoel staat op een gedeelde zevende plaats met Kopenhagen en New York. Tel Aviv en Los Angeles sluiten de lijst af en hebben een gedeelde tiende plaats. 
Heb je money to burn dan kun je je hart ophalen in de drie steden die op de eerste plaats staan. Het is in Singapore, Parijs en Hong Kong namelijk 7 procent duurder om te leven dan in New York. 

Verder vielen New York en Los Angeles vorig jaar nog buiten de top 10 door een verzwakte dollar, maar dit jaar doen deze steden gewoon weer mee. Wie niet bij het clubje duurste steden ter wereld mag horen is Sydney en dat terwijl deze stad vorig jaar nog op nummer 10 stond. 

Ook opvallend is dat de top van de lijst uit veel Zuidoost-Aziatische steden bestaat. In deze steden zijn de dagelijkse boodschappen relatief erg duur. En dat vormt een schril contrast met andere Aziatische steden, want sommige zijn dan weer de goedkoopste ter wereld. Bangalore, Chennai, New Delhi en Karachi behoren tot de 10 goedkoopste onderzochte locaties.

En tja, uiteindelijk is deze lijst van duurste steden ter wereld stiekem een bevestiging van wat alle reizigers al wisten. Maar misschien wel goed om voorlopig geen citytrip naar Parijs te plannen of een overstap op Singapore te nemen! 
 

deel dit artikel met je vrienden:
 

1 reactie(s) bij "Dit zijn de duurste steden ter wereld"

  • profile image comment

    Ik ben net terug van een reis naar Hong Kong en Singapore, maar deze 2 steden waren helemaal niet duur. Je moet alleen niet gaan eten in de top toeristische plekjes, maar daar waar de plaatselijke bevolking eet, of iets buiten het centrum logeren maar wel vlakbij een metrostation. Dan zijn deze steden heel goed te bereizen zonder aanslag op je portefeuille!

    Door js • geplaatst op 2019-04-25 21:00:15

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

De #mynorwaystories winnaar van de maand is...

Iedere maand zijn wij op zoek naar de mooiste foto van Noorwegen. En iedere maand zijn wij heel erg enthousiast over alle prachtige beelden die wij ontvangen. Wat een talent hebben jullie zeg en wat weten jullie Noorwegen mooi vast te leggen. De winnaar van deze maand laat Noorwegen eens van een and...

Iedere maand zijn wij op zoek naar de mooiste foto van Noorwegen. En iedere maand zijn wij heel erg enthousiast over alle prachtige beelden die wij on...

Wegdromen bij de Spaanstalige wereld

Een wereld vol kleur, geur, dans, muziek en verbluffend mooie natuur. Dat is de Spaanstalige wereld. Onze communityleden hebben deze wereld op een pakkende wijze weten vast te leggen. Wat een feestje om naar te kijken! 

Een wereld vol kleur, geur, dans, muziek en verbluffend mooie natuur. Dat is de Spaanstalige wereld. Onze communityleden hebben deze wereld op een pak...

Columbus travel hack: budget vluchten

Als je flexibel bent en niet gebonden aan een bepaalde vakantieperiode kun je voor een prikkie de wereld over vliegen. Maar als je wel vastzit aan een bepaalde datum kan je reis duur uitpakken. Gelukkig weten  Columbus Travel-redacteuren Mark en Tom hoe je ook dan een goede deal in de wacht kunt sle...

Als je flexibel bent en niet gebonden aan een bepaalde vakantieperiode kun je voor een prikkie de wereld over vliegen. Maar als je wel vastzit aan een...