Cultuurreizen

5x hot nieuws uit de reiswereld

Gepubliceerd: 25 mrt 2019 | Cultuurreizen 0
Wat is er hot and happening op reisgebied? Voor je het weet surf je uren over het web om mee te kunnen praten over de laatste trends. Zoek niet verder: wij delen vijf van onze persoonlijke hoogtepuntjes! 


Wat is er deze week hot op reisgebied? (Foto: Element5 Digital, Unsplash) 

1. Winter is coming

Nee we zijn niet ziek, we weten dat het lente is. Maar toch is het ook bijna winter ... Voor degene die geen idee hebben waar wij op doelen; het laatste seizoen van de televisieserie Game of Thrones gaat bijna van start. Fans hebben er mega lang op moeten wachten maar nu is het eindelijk bijna zover. Ter ere van het nieuwe seizoen heeft HBO zes thrones wereldwijd verstopt die de fans moeten zoeken. Waar ze moeten zoeken is te achterhalen via de website forthethrone.com. Hier wordt een 360°-beeld gegeven van de eerste troon, die ergens in een bos staat. Een timer laat zien hoe lang de fans nog hebben om de troon te vinden. Wanneer de locatie gevonden wordt, of de tijd verstrijkt, verschijnt een filmpje over de tweede troon. Ga jij op jacht?

2. Walk like an Egyptian

Er is een nieuw wandelpad in Egypte geopend; door de binnenlanden en bergen ten westen van Hurghada. Hikers krijgen het authentieke Egypte te zien. Het pad bestaat uit verschillende oude routes die de bedoeïenen in het verleden hebben gebruikt voor handel, reizen en jagen, en het is eigendom van de lokale Maaza-stam. Deze mooie ervaring duurt wel 10 dagen en je kunt de hike alleen met een gids maken. Niet zo dol op zolang lopen? Er zijn ook makkelijkere en kortere afstanden te doen. Hier ontdek je alles over de nieuwe hike.

3. Diep in de zee

Ben jij altijd op zoek naar bijzondere plekjes om te eten? Dan raden wij je aan om als een dolle een tafeltje te reserveren bij restaurant Under. En de naam zegt het al, je dineert er 5,5 meter onderwater. Voor deze toffe ervaring hoef je alleen maar even naar Noorwegen. Het onderwater restaurant gaat op 2 april open en belooft grote hoogtepunten diep in de zee. 

4. Bucketlist tip: skiën op een vulkaan

Lege en brede pistes, nagenoeg voor jou alleen. Zeg jij waar en wanneer? Dan zeggen wij Turkije. Bij toeristen totaal nog niet bekend, maar je kunt hier wel degelijk skiën. Dat doe je op een 3.900 hoge vulkaan bij Kayseri. Turkije wil hiermee ook in de winter toeristen trekken. En met een skipas van 12 euro per dag, laten wij ons graag lokken! 

5. Hou(t) van hoogte

Wanneer je toch in Noorwegen bent om onderwater te eten raden we je ook aan even de hoogte op te zoeken, want hier is op 15 maart het hoogste houten gebouw ter wereld geopend. De Mjøstårnet zoals het gebouw heet telt 18 verdiepingen en is 85,4 meter hoog. Het gebouw bevat een hotel, appartementen en kantoorruimten. De Mjøstårnet symboliseert het milieuvriendelijke denken in de bouw en het levert bewijs dat ook hoge gebouwen met hout kunnen worden gebouwd. 


 

 

deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Picture perfect. Zo word jij een topfotograaf!

Denk jij weleens als je door ons magazine bladert, hoe doen ze het toch die Columbus Travel-fotografen? Dan hebben wij goed nieuws, ze willen hun tips & tricks met je delen.

Denk jij weleens als je door ons magazine bladert, hoe doen ze het toch die Columbus Travel-fotografen? Dan hebben wij goed nieuws, ze willen hun tips...

Get this party started: dit vliegveld heeft nu een DJ booth

Een tussenstop een vervelende onderbreking van je reis? Say no more, aldus Dubai. Op het Dubai International Airport dans je je houten billen, stijve benen en stroeve heupen van je vlucht weer soepeltjes los op de deuntjes van DJs.

Een tussenstop een vervelende onderbreking van je reis? Say no more, aldus Dubai. Op het Dubai International Airport dans je je houten billen, stijve...