Smart omgaan met je smartphone. Zo doe je het!

Gepubliceerd: 24 mrt 2019 0
Een smartphone is een verlengstuk van onszelf geworden. Zonder kunnen de meeste mensen niet navigeren of een foto maken. En wanneer ook op reis je telefoon je beste vriend is wil je wel dat ie doet wat jij wilt! Maak kennis met 3 onbekende functies die je beste vriend gaan worden. 


Haal meer uit je smartphone! (Foto: Cyriac Jannel, Unsplash)

1. Foto's maken terwijl je filmt

Soms leent een moment zicht het beste voor een video. Maar ja, eigenlijk wil je van bijzondere situaties niet alleen een video maar óók een foto. Goed nieuws, je hoeft niet te kiezen! Je kunt een foto maken terwijl je filmt, de button hiervoor zit naast de videoknop. Je vraagt je nu af waarom je dat nog nooit gezien hebt...We moeten hierbij wel één kanttekening plaatsen, de kwaliteit van de foto die je maakt tijdens het filmen is natuurlijk een stuk minder dan wanneer je alleen een foto maakt. 

2. Sending out a SOS

Ben je een beetje te ver buiten de gebaande paden gegaan? No worries, help is on the way! Moet je wel even weten hoe je de hulptroepen makkelijk kunt inschakelen. Helaas is deze hack alleen bruikbaar voor iOS-apparaten. Heb je een iPhone en ben je in nood? Houd de knop aan de zijkant en de volumeknop op de nieuwste iPhone-modellen ingedrukt om een ​​noodsignaal uit te zenden. 

3. Echt even weg

Ben je op reis krijg je nog allerlei prikkels van buiten en thuis. En dat wil je natuurlijk niet. Om ultiem te kunnen onthaasten doe je het volgende: Via het menu-item (voor iOS-apparaten) ‘instellingen’ kies je voor Screen Time en je configureert het naar wens. Google (Android) noemt het Wind Down en is beschikbaar via Digital Wellbeing in instellingen. Heel leuk, maar benieuwd wat het doet? Het scherm wordt gedimd, bepaalde apps worden niet meer gebruikt (tenzij je de modus weer verlaat), en de meeste van je contacten zullen niet in staat zijn om je te bereiken. Zo ben je echt even weg....

Welke verborgen functie van je telefoon is jouw persoonlijke favoriet? 

deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Partyende pinguïns; het is wereldpinguïndag

25 april staat in het teken van de pinguïn. Niet alleen omdat het beestje zo populair is, maar vooral om aandacht te vragen voor het leefgebied van de pinguïn. Dieren- en milieuorganisaties hebben deze dag in het leven geroepen omdat het beschermd moet worden. Lees hier hoe jij kunt helpen.

25 april staat in het teken van de pinguïn. Niet alleen omdat het beestje zo populair is, maar vooral om aandacht te vragen voor het leefgebied van de...

Stewardess of model? Make-up your mind

De meeste luchtvaartmaatschappijen stellen nog altijd strenge eisen aan het uiterlijk van stewardessen. Maar er is één rebel aan de horizon. Luchtvaartmaatschappij Virgin Atlantic gaat voor naturel.

De meeste luchtvaartmaatschappijen stellen nog altijd strenge eisen aan het uiterlijk van stewardessen. Maar er is één rebel aan de horizon. Luchtvaar...

Picture perfect. Zo word jij een topfotograaf!

Denk jij weleens als je door ons magazine bladert, hoe doen ze het toch die Columbus Travel-fotografen? Dan hebben wij goed nieuws, ze willen hun tips & tricks met je delen.

Denk jij weleens als je door ons magazine bladert, hoe doen ze het toch die Columbus Travel-fotografen? Dan hebben wij goed nieuws, ze willen hun tips...