Stedentrips

Plaatselijke gebruiken: hoe pak je een kater aan?

Gepubliceerd: 14 mrt 2019 | Stedentrips | Rondreizen 0
Bij een citytripje te diep in het glaasje gekeken? Overal in de wereld weten ze wel een plaatselijk wondermiddeltje om je van je kater af te helpen. Zo ga jij the day after weer fris en fruitig op pad!


Je weet hoe je hem krijgt, maar hoe kom je van je kater af? (Foto: Clarendon Cocktail Cellar)

Pak de sauna in Finland en Rusland

Dat laatste shotje wodka tóch beter kunnen laten staan? Geen paniek, in Finland en Rusland zweet je alle alcohol eruit in de sauna, waarna je weer vol goede moed de dag tegemoet kan treden. Daar moeten we wel een belangrijke kanttekening bij plaatsen. De alcohol zorgt voor uitdroging van je lichaam, nog meer vocht verliezen is alleen een goed idee als je zorgt dat je een heleboel water drinkt. 'Ja maar natuurlijk ...', zeggen de Finnen en Russen, maar better safe than sorry.

Eet een visje in Noorwegen

De Noorweegse lutefisk is witvis of kabeljauw gedroogd in een loog, zodat deze langer houdbaar blijft. Maar dat komt de structuur van het visgerecht niet ten goede ... Met andere woorden: het is héél lastig doorheen te kauwen. Dit is niet de meest smakelijke manier om over je kater heen te komen, maar de Noren zweren erbij. Vis helpt je maag om de alcohol af te breken, terwijl de eiwitten je energiepeil weer omhoog krikken. De gedachtegang klinkt niet verkeerd, maar suksess met de lutefisk.

Experimenteer in IJsland

Ooit gehoord van sviðasulta? Wij niet, en dat is misschien maar goed ook. De IJslandse delicatesse is namelijk een terrine van schapenhoofden en zou helpen bij het verminderen van de kater. Voor de reizigers met een minder sterke maag is een sprong in een van de hotsprings een wat aantrekkelijkere optie.

Ga voor een maag in je maag in Oost-Europa

Of je het nou ciorba de burta (Roemenië), of patsas (Griekenland) noemt, een koeienmaag gaat er goed in in Oost-Europa en de Balkan. In Griekenland, Roemenië en Bulgarije eet je een stevige soep met groenten en een koeienmaag. Het recept is hetzelfde, maar het moment van nuttigen verschilt. Bulgaren nemen the day after de kater weg met een nieuw biertje en het gerecht, terwijl Grieken er liever juist voor zorgen dat er nooit een kater komt. Eet je de patsas vóór het avondje doorzakken, kan je er daarna de hele avond, nacht én volgende dag tegenaan.

deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

9x instant onthaasten: hiervan kom je tot rust

Onthaasten is het bewust kiezen voor ontspanning. En voor veel mensen hangt onthaasten samen met vakantie en reizen. Kan je even niet op reis maar wil je wel onthaasten? Droom dan weg bij deze prachtige beelden! Je voelt je totaal relaxed worden.

Onthaasten is het bewust kiezen voor ontspanning. En voor veel mensen hangt onthaasten samen met vakantie en reizen. Kan je even niet op reis maar wil...

Dit nieuws mag je niet missen deze week

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste reisnieuws weg van de massa? Check dan de 3 primeurtjes die we voor je hebben verzameld. Pak even een koffie en een momentje voor jezelf zodat jij op je werk of thuis weer wat leuks te melden hebt!

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste reisnieuws weg van de massa? Check dan de 3 primeurtjes die we voor je hebben verzameld. Pak even een kof...

Wildlife hoort niet in medicijnen! Kom in actie!

Het water staat al aan de lippen van ernstig bedreigde diersoorten en daar komt nu nog een extra dreiging bij. Door de groei van de vraag en productie naar traditionele Chinese medicijnen lijkt wildlife definitief uitgeroeid te worden. En daarom moet er nu ingerepen worden! 

Het water staat al aan de lippen van ernstig bedreigde diersoorten en daar komt nu nog een extra dreiging bij. Door de groei van de vraag en productie...