Stedentrips

Méér dan Central Park: 5 alternatieven in New York

Gepubliceerd: 12 mrt 2019 | Citytrips 1
De associatie tussen groen en New York komt meestal niet veel verder dan het drukbezochte Central Park, maar de realiteit is dat er overal in de stad wel een park in de buurt is. Bij je citytripje New York kan jij onthaasten in deze vijf groene oases!


New York is overweldigend, wel zo lekker om even te onthaasten (Foto: Reisreporter Kees Jan Lok)

Toe aan een citytripje? Ontdek dertig steden buiten de gebaande paden met onze Citytripspecial #3!

1. Fort Tryon Park, Manhattan

Dit is de grootste (speel)tuin van New York: er zijn liefst 550 verschillende plantsoorten, bijna 13 kilometer aan wandel- en hardlooppaden, fitnesstoestellen, volleybal- en basketbalvelden en speeltuintjes voor kinderen. Maar wat dit park écht bijzonder maakt zijn de fantastische vergezichten. Op de tekentafel was het idee om een park te realiseren met de mooiste uitzichtspunten. En dat is goed gelukt! Kijk maar eens uit over de Hudson aan de westzijde, Bronx in het oosten of de George Washington Bridge in het zuidwesten.


Doorkijkje richting de George Washington Bridge vanaf Fort Tryon (Foto: kyle ortiz, Flickr)

2. Van Cortlandt Park, Bronx

Qua grootte is dit het derde park van New York, maar qua impressie van het lokale stadsleven komt het Van Cortlandt Park op nummer één. Families slaan hun kleedje uit, liggen languit in het gras en eten een sandwich. Daar is het park uitermate geschikt voor door de grote, open wijdes met gras wat haast smeekt om op te picknicken. Do it yourself? Zo regel jij een kant-en-klare picknick op je citytrip!

3. Prospect Park, Brooklyn

Dit is het park to go als je in de buurt van Brooklyn bent. Er is echt voor ieder wat wils. Huur een bootje en roei jezelf met je lief over het meer, krijg de zomer in je bol in de Brooklyn Botanic Garden of bekijk meer dan een miljoen kunstwerken in het Brooklyn Museum. Paar bonustips: de botanische tuin is gratis op vrijdagavond vanaf 20 uur, de dierentuin is gratis op woensdagen en het museum loop je elke eerste zaterdag van de maand voor niets naar binnen.

4. Flushing Meadows Corona Park, Queens

Sport verbroedert, trekt locals naar wedstrijden en legt de culturele achtergrond van zowel sporters als supporters mooi bloot. Wij zijn dan ook groot fan van het bezoeken van lokale sportwedstrijden. Daarvoor zit je in het Flushing Meadows Corona Park wel goed, want daar ligt de thuisbasis van de honkbalclub New York Mets. De aantrekkingskracht en allure van rivaal The New York Yankees is zó groot geworden, dat het lokale aspect afneemt. Daar heeft het kleinere broertje geen last van. In het Citi Field stadium is plaats voor 42 duizend toeschouwers, een kaartje koop je al vanaf 15 dollar, mlb.com/mets/tickets.


Go local en moedig de New York Mets aan (Foto: Brad McDermott, Flickr)

5. East River State Park, Brooklyn

Dit park is anders-dan-anders, namelijk door de grootte. Of beter gezegd: het is klein, nog geen 45 duizend vierkante meter. Maar daar hebben de New Yorkers geen enkel probleem mee: Good things come in small packages. Het park ligt direct aan de East River en biedt een van de mooiste uitzichten over de skyline van Manhattan. Denk wel twee keer na voor je je eigen broodtrommeltje meeneemt voor een picknick, want elk weekend (vanaf de lente) is er het Smorgasburg Food Festival.


Vanaf East River State Park heb je een geweldig uitzicht (Foto: Suraj Bajaj, Flickr)

deel dit artikel met je vrienden:
 

1 reactie(s) bij "Méér dan Central Park: 5 alternatieven in New York"

  • profile image comment

    Governors Island mag in dit lijstje niet ontbreken. Een plek waar je kunt genieten van heel diverse kunst- en cultuuruitingen, en waar je op Outlook Hill lekker een plekje kunt zoeken voor je meegebrachte picknick!

    Door karinm • geplaatst op 2019-03-19 20:12:13

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Topblog van de Week: een paradijselijke reis

'Ik zie in het donker een haai voorbij zwemmen. De pelikaan naast me ziet het ook. Even veert hij op, een visje is nooit te versmaden.' Nieuwsgierig hoe dit afloopt en over welk paradijs communitylid neretslok schrijft? Je leest het in zijn blog die verkozen is tot Topblog van de Week. 

'Ik zie in het donker een haai voorbij zwemmen. De pelikaan naast me ziet het ook. Even veert hij op, een visje is nooit te versmaden.' Nieuws...

Wegdromers voor lekkerbekjes

Vreemde gerechtjes proeven, nieuwe smaken en geuren ontdekken: het hoort er allemaal bij op reis. Onze Columbus communityleden hebben de smaak te pakken en weten eten op een bijzondere manier vast te leggen. 

Vreemde gerechtjes proeven, nieuwe smaken en geuren ontdekken: het hoort er allemaal bij op reis. Onze Columbus communityleden hebben de smaak te pakk...

Tsjernobyl op de radar

Al meer dan 30 jaar geleden sloeg in de kerncentrale bij Tsjernobyl het noodlot toe. Door de vijfdelige HBO-serie Chernobyl, die vanaf mei op Ziggo Movies & Series te zien is, wordt het Oekraïnse gebied de laatste tijd steeds populairder voor toeristen. Voor al deze media-aandacht waren wij al in Ts...

Al meer dan 30 jaar geleden sloeg in de kerncentrale bij Tsjernobyl het noodlot toe. Door de vijfdelige HBO-serie Chernobyl, die vanaf mei op Ziggo Mo...