Strandvakanties

Surfen in Australië? Zo check je of er haaien zijn

Gepubliceerd: 07 feb 2019 | Strandvakanties | Citytrips 0
Geregeld laten haaien zich zien aan de Australische kusten, terwijl surfers zich van geen kwaad bewust zijn. Daar is nu iets op bedacht: drones die surveilleren langs de kusten.


Vanuit de lucht worden surfers beschermd voor haaien (Foto: Michael Olsen)

Via live dronebeelden wordt de kust nabij Sydney voortdurend in beeld gebracht. Zo kunnen surfers voor ze het water ingaan even checken of er niets gevaarlijks zit onder water. In 2018 waren er 23 haaienaanvallen aan de Australische kust, dus dit idee van ontwerper Jason Iggleden lijkt geen overbodige luxe. Als er een haai wordt gespot, worden de gebruikers van de app en de kustwacht meteen op de hoogte gesteld.

De 'Drone Shark App' is niet alleen voor surfers een stuk veiliger, ook voor de haaien. De veiligheidsmaatregelen die nu nog worden ingezet zijn haaiennetten, haaienvallen en helikopterpatrouilles, wat de natuur geen goed doet.

Jason Iggleden is een dronepiloot, die vaak door surfers werd ingehuurd om hun acties te filmen vanuit de lucht. Bij zijn werkzaamheden zag hij in het afgelopen half jaar dertig haaien in de buurt van de surfers. Daarvan waren de meesten onschadelijk, maar bij vijf haaien kwam de surfer heel goed weg. Dat bracht hem op het idee van de 'Drone Shark App'.

deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Topblog van de Week: een paradijselijke reis

'Ik zie in het donker een haai voorbij zwemmen. De pelikaan naast me ziet het ook. Even veert hij op, een visje is nooit te versmaden.' Nieuwsgierig hoe dit afloopt en over welk paradijs communitylid neretslok schrijft? Je leest het in zijn blog die verkozen is tot Topblog van de Week. 

'Ik zie in het donker een haai voorbij zwemmen. De pelikaan naast me ziet het ook. Even veert hij op, een visje is nooit te versmaden.' Nieuws...

Wegdromers voor lekkerbekjes

Vreemde gerechtjes proeven, nieuwe smaken en geuren ontdekken: het hoort er allemaal bij op reis. Onze Columbus communityleden hebben de smaak te pakken en weten eten op een bijzondere manier vast te leggen. 

Vreemde gerechtjes proeven, nieuwe smaken en geuren ontdekken: het hoort er allemaal bij op reis. Onze Columbus communityleden hebben de smaak te pakk...

Tsjernobyl op de radar

Al meer dan 30 jaar geleden sloeg in de kerncentrale bij Tsjernobyl het noodlot toe. Door de vijfdelige HBO-serie Chernobyl, die vanaf mei op Ziggo Movies & Series te zien is, wordt het Oekraïnse gebied de laatste tijd steeds populairder voor toeristen. Voor al deze media-aandacht waren wij al in Ts...

Al meer dan 30 jaar geleden sloeg in de kerncentrale bij Tsjernobyl het noodlot toe. Door de vijfdelige HBO-serie Chernobyl, die vanaf mei op Ziggo Mo...