Stedentrips

La Dolce Vita: 7 Italiaanse plaatsen zonder overtoerisme

Gepubliceerd: 06 feb 2019 | Stedentrips | Cultuurreizen 0
De bekendste bezienswaardigheden in Italië kampen met overtoerisme. Breng eens een bezoekje aan deze prachtige plekjes, die nog niet over lopen van de toeristen.

1. Matera

Waarom? De grotwoningen onder de stad worden tot op de dag van vandaag bewoond.


Het historische centrum en de grotwoningen in één afbeelding (Foto: Luca Michele)

2. Vinci

Waarom? Het plaatsje in Toscane is vernoemd naar zijn belangrijkste inwoner: Leonarda da Vinci. Tussen de groene heuvels zijn er twee musea gewijd aan de kunstenaar, uitvinder en schilder.


Vinci is een typisch Toscaans dorpje (Foto: Moshe Harosh)

3. Biella

Waarom? Ga voor de culinaire tradities en de heerlijke wijnen van de Piemonte. Travaglini in het pittoreske plaatsje Biella is de wijnproeverij waar je verschillende lokale wijnen kunt proeven. Italianen heffen het glas en zeggen dan Cin cin!


De Noord-Italiaanse streek Piemonte heeft uitzicht op de Zwitserse Alpen (Foto: Reisreporter Nick van Ballegooy)

4. Le Marche

Waarom? Le Marche is een minder bekende regio in het midden van Italië. Ten onrechte, want er is voor ieder wat wils. Met bergen, stranden en pittoreske stadjes is het een van de meest afwisselende en mooiste Italiaanse regio's.


Reisreporter Marcel de Bruin was er vroeg bij in Le Marche voor dit prachtige plaatje

5. Lago di Trasimeno

Waarom? Toeristen zijn dól op de Italiaanse meren, denk maar aan de drukte bij het Gardameer en Comomeer. Die toeristeninvasie is het Trasimenomeer in Umbrië bespaard gebleven.


Gedurende de dag verandert het Trasimenomeer van kleur (Foto: Reisreporter Carry Holzenspies)

6. Monopoli

Waarom? Stad én strand: een heerlijke combinatie. Dool door de straatjes met wit geschilderde huizen en knusse kerkjes, alvorens je een duik in de zee neemt. Monopoli ligt in het uiterste puntje van de hak van de laars aan de Adriatische Zee.


Locals weten de zee goed te vinden in Monopoli (Foto: Reisreporter Antwan Janssen)

7. Tremtiti-archipel

Waarom? De vier Tremtiti-eilanden liggen in de Adriatische Zee en bezoek je voor het heldere water, de rotsformaties, grotten en onderwaterleven.


Helder blauw water en rotsen maken van Tremtiti een geschikte snorkelbestemming (Foto: Gianni Crestani)

deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Onverwachte tip: zet Zuid-Engeland op je radar

Waarom is een tripje naar Zuid-Engeland nou echt een aanrader? Wij vinden dat voornamelijk omdat je heel er veel werelden in één hebt. Het maakt niet uit waar je zin in hebt, je kunt het vinden in dit onderschatte deel van Engeland!

Waarom is een tripje naar Zuid-Engeland nou echt een aanrader? Wij vinden dat voornamelijk omdat je heel er veel werelden in één hebt. Het maakt niet...

MaceDOENië: laatste stukje onontdekt Europa

Macedonië is een van de minst bezochte - en daardoor minste bekende - landen van Europa. Joost mag weten waarom. Met zijn magistrale meren, bergen en verstilde dorpjes tippen wij deze Balkanparel als onze favoriete Europese bestemming voor 2019. 5 Macedoentjes!

Macedonië is een van de minst bezochte - en daardoor minste bekende - landen van Europa. Joost mag weten waarom. Met zijn magistrale meren, bergen en...

Attractiepark Venetië kondigt bizarre regels aan

Het loopt al jaren de spuigaten uit met toeristen die Venetië overspoelen. Burgemeester Luigi Brugnaro is het zó zat, dat hij vanaf 2022 verregaande maatregelen wil introduceren om de toeristenstroom te reguleren.

Het loopt al jaren de spuigaten uit met toeristen die Venetië overspoelen. Burgemeester Luigi Brugnaro is het zó zat, dat hij vanaf 2022 verregaande m...