Wandelvakanties

Dé manier om door Chili te reizen: een ultieme hike

Gepubliceerd: 05 feb 2019 | Hiken | Natuurreizen 0
Een spiksplinternieuwe hike dwárs door het zuiden van Chili verbindt 17 nationale parken. Probeer maar eens een meer afwisselende route te vinden: je loopt langs berglandschappen, zoals het Andesgebergte, maar ook regenwouden, ongerepte meren, en epische vulkanen.


Del Toro Lake ligt in het zuidelijke Torres del Paine (Foto: Peter Winckler)

La Ruta de Los Parques de la Patagonia is ruim 2700 kilometer lang en strekt zich van Puerto Montt in het midden tot Cape Horn in het zuiden. Met deze hike wil Chili zich op de kaart zetten als wandelwalhalla, en dat is gelukt wat ons betreft. Het halve land is te doorkuisen met deze ultieme route.

De totstandkoming van de route was mede mogelijk door de bijzondere relatie van Douglas Tompkins, oprichter van North Face, met zijn vrouw Kristine McDivitt Tompkins, voormalig CEO van Patagonia. De twee verdienden een fortuin bij de outdoormerken, wat ze gebruikten om grote natuurgebieden in Chili en Argentinië op te kopen om het te beschermen. Zolang het in hun handen was, kon het niet in verkeerde handen komen.

Douglas overleed in 2015 in Chili bij een kajakongeluk, maar Kristine ging door met hun gezamenlijke project. In maart 2017 schonk ze de stukken grond aan de Chileense overheid, met de voorwaarde dat er natuurgebieden van werden gemaakt. Van hun donatie zijn er sindsdien al vijf nationale parken geboren. Mede dankzij hun inzet om natuurgebieden te beschermen, konden de 17 nationale parken met elkaar worden verbonden in La Ruta de Los Parques de la Patagonia.


Het Torres del Paine Nationaal Park in Patagonië (Foto: Matt Gross)


Alpaca's kunnen onderweg niet ontbreken (Foto: Katrin Schulz)

Meer langeafstandswandelingen? Bekijk dan deze 3 epische routes!

deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Topblog van de Week: een paradijselijke reis

'Ik zie in het donker een haai voorbij zwemmen. De pelikaan naast me ziet het ook. Even veert hij op, een visje is nooit te versmaden.' Nieuwsgierig hoe dit afloopt en over welk paradijs communitylid neretslok schrijft? Je leest het in zijn blog die verkozen is tot Topblog van de Week. 

'Ik zie in het donker een haai voorbij zwemmen. De pelikaan naast me ziet het ook. Even veert hij op, een visje is nooit te versmaden.' Nieuws...

Wegdromers voor lekkerbekjes

Vreemde gerechtjes proeven, nieuwe smaken en geuren ontdekken: het hoort er allemaal bij op reis. Onze Columbus communityleden hebben de smaak te pakken en weten eten op een bijzondere manier vast te leggen. 

Vreemde gerechtjes proeven, nieuwe smaken en geuren ontdekken: het hoort er allemaal bij op reis. Onze Columbus communityleden hebben de smaak te pakk...

Tsjernobyl op de radar

Al meer dan 30 jaar geleden sloeg in de kerncentrale bij Tsjernobyl het noodlot toe. Door de vijfdelige HBO-serie Chernobyl, die vanaf mei op Ziggo Movies & Series te zien is, wordt het Oekraïnse gebied de laatste tijd steeds populairder voor toeristen. Voor al deze media-aandacht waren wij al in Ts...

Al meer dan 30 jaar geleden sloeg in de kerncentrale bij Tsjernobyl het noodlot toe. Door de vijfdelige HBO-serie Chernobyl, die vanaf mei op Ziggo Mo...