Wandelvakanties

Dé manier om door Chili te reizen: een ultieme hike

Gepubliceerd: 05 feb 2019 | Wandelvakanties | Natuurreizen 0
Een spiksplinternieuwe hike dwárs door het zuiden van Chili verbindt 17 nationale parken. Probeer maar eens een meer afwisselende route te vinden: je loopt langs berglandschappen, zoals het Andesgebergte, maar ook regenwouden, ongerepte meren, en epische vulkanen.


Del Toro Lake ligt in het zuidelijke Torres del Paine (Foto: Peter Winckler)

La Ruta de Los Parques de la Patagonia is ruim 2700 kilometer lang en strekt zich van Puerto Montt in het midden tot Cape Horn in het zuiden. Met deze hike wil Chili zich op de kaart zetten als wandelwalhalla, en dat is gelukt wat ons betreft. Het halve land is te doorkuisen met deze ultieme route.

De totstandkoming van de route was mede mogelijk door de bijzondere relatie van Douglas Tompkins, oprichter van North Face, met zijn vrouw Kristine McDivitt Tompkins, voormalig CEO van Patagonia. De twee verdienden een fortuin bij de outdoormerken, wat ze gebruikten om grote natuurgebieden in Chili en Argentinië op te kopen om het te beschermen. Zolang het in hun handen was, kon het niet in verkeerde handen komen.

Douglas overleed in 2015 in Chili bij een kajakongeluk, maar Kristine ging door met hun gezamenlijke project. In maart 2017 schonk ze de stukken grond aan de Chileense overheid, met de voorwaarde dat er natuurgebieden van werden gemaakt. Van hun donatie zijn er sindsdien al vijf nationale parken geboren. Mede dankzij hun inzet om natuurgebieden te beschermen, konden de 17 nationale parken met elkaar worden verbonden in La Ruta de Los Parques de la Patagonia.


Het Torres del Paine Nationaal Park in Patagonië (Foto: Matt Gross)


Alpaca's kunnen onderweg niet ontbreken (Foto: Katrin Schulz)

Meer langeafstandswandelingen? Bekijk dan deze 3 epische routes!

deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Onverwachte tip: zet Zuid-Engeland op je radar

Waarom is een tripje naar Zuid-Engeland nou echt een aanrader? Wij vinden dat voornamelijk omdat je heel er veel werelden in één hebt. Het maakt niet uit waar je zin in hebt, je kunt het vinden in dit onderschatte deel van Engeland!

Waarom is een tripje naar Zuid-Engeland nou echt een aanrader? Wij vinden dat voornamelijk omdat je heel er veel werelden in één hebt. Het maakt niet...

MaceDOENië: laatste stukje onontdekt Europa

Macedonië is een van de minst bezochte - en daardoor minste bekende - landen van Europa. Joost mag weten waarom. Met zijn magistrale meren, bergen en verstilde dorpjes tippen wij deze Balkanparel als onze favoriete Europese bestemming voor 2019. 5 Macedoentjes!

Macedonië is een van de minst bezochte - en daardoor minste bekende - landen van Europa. Joost mag weten waarom. Met zijn magistrale meren, bergen en...

Attractiepark Venetië kondigt bizarre regels aan

Het loopt al jaren de spuigaten uit met toeristen die Venetië overspoelen. Burgemeester Luigi Brugnaro is het zó zat, dat hij vanaf 2022 verregaande maatregelen wil introduceren om de toeristenstroom te reguleren.

Het loopt al jaren de spuigaten uit met toeristen die Venetië overspoelen. Burgemeester Luigi Brugnaro is het zó zat, dat hij vanaf 2022 verregaande m...