Stedentrips

Dit is dé nieuwe buurt van New York. 6 hotspots

Gepubliceerd: 03 dec 2018 | Citytrips 0
Manhattan? Over it. Brooklyn? Been there, done that. Queens, eat your heart out: Long Island City is dé nieuwe buurt van New York.


Het industriële Long Island City is up-and-coming (Foto: King of Hearts, Wikimedia Commons)

In New York is het stadsdeel Queens de nieuwste speelplek van stadsnomaden en hipsters. De grote aanjager is de wijk Long Island City (LIC), pal aan de East River tegenover Midtown Manhattan. In dit vroegere industriële niemandsland vind je nu de hoogste concentratie ateliers, galeries en kunstinstellingen van de stad. In hun sporen treden steeds meer chef-koks, theatermakers en avontuurlijke citytrippers. Ben jij de volgende LIC-pionier?

1. De mooiste skyline ter wereld aan je voeten

Let’s face it, een van de hoogtepunten van een bezoek aan LIC is het uitzicht op Manhattan. En daar hoef je niet lang naar te zoeken. Pal aan de East River ligt Gantry Plaza State Park, een oud industrie- en havengebied dat in 1998 is omgetoverd tot een openbaar park. Het park is het spectaculairst in de avond, als de zee van wolkenkrabbers aan de overkant verlicht is.

2. Vlooien en voedsel

Zin om de lokale cultuur te proeven en een beetje origineel te shoppen? Ga dan naar de LIC Flea & Food Market. De eetstalletjes worden onder de noemer ‘vers en biologisch’ door lokale ondernemers beheerd. Maar ook als je op zoek bent naar vintage kleren, antiek of originele souvenirs ben je hier aan het goede adres. Elk weekend open van 10 tot 18 uur.

3. Theater voor de vrije geest

Voor de liefhebbers van experimenteel theater is The Chocolate Factory een must. De voorstellingen zijn een mix van toneel, beelden, dans, muziek en alles wat daar tussen en boven zit. Eigenlijk moet je het beestje geen naam geven en het gewoon zelf zien.


Uitzicht op de imposante Queensboro Bridge (Foto: King of HeartsWikimedia Commons)

4 Shoppen bij kaarslicht

Verwacht bij Ethereal Boutique veel lokaal gemaakte kleding door al even lokale ontwerpers, van broeken tot designerjuwelen. Het boetiekje legt zijn klanten extra in de watten met chocola en kaarslicht tijdens het shoppen en passen.

5. De echte Franse keuken

Tijdens je bezoek aan LIC zin in Franse haute cuisine? Klop aan bij Tournesol. Dit kleine bistroootje wordt geprezen om zijn authentieke regionale keuken. Uitschieters zijn de coq au vin (stoofpot met haan) en de gesauteerde slakken, vergezeld van een goed glas wijn.

6. Kom over de brug

Kom over de brug Pal naast de imposante Queensboro Bridge (bekend van Simon & Garfunkels 59th Street Bridge Song) vind je het Ravel Hotel en zijn populaire dakterras Penthouse 808. Met verbluffend uitzicht op de skyline van Manhattan neem je hier aan tafel plaats voor sushi, kleine Aziatische hapjes of hoofdgerechten zoals ribeye of kreeft. Na het eten kun je blijven hangen op het terras voor een loungesessie met livemuziek.

Op zoek naar nog meer tips voor je stedentrip naar New York? Neem dan even een kijkje in onze reisgids, daar staat alle informatie die je nodig hebt om je reis tot in de puntjes te plannen!

deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Topblog van de Week: een paradijselijke reis

'Ik zie in het donker een haai voorbij zwemmen. De pelikaan naast me ziet het ook. Even veert hij op, een visje is nooit te versmaden.' Nieuwsgierig hoe dit afloopt en over welk paradijs communitylid neretslok schrijft? Je leest het in zijn blog die verkozen is tot Topblog van de Week. 

'Ik zie in het donker een haai voorbij zwemmen. De pelikaan naast me ziet het ook. Even veert hij op, een visje is nooit te versmaden.' Nieuws...

Wegdromers voor lekkerbekjes

Vreemde gerechtjes proeven, nieuwe smaken en geuren ontdekken: het hoort er allemaal bij op reis. Onze Columbus communityleden hebben de smaak te pakken en weten eten op een bijzondere manier vast te leggen. 

Vreemde gerechtjes proeven, nieuwe smaken en geuren ontdekken: het hoort er allemaal bij op reis. Onze Columbus communityleden hebben de smaak te pakk...

Tsjernobyl op de radar

Al meer dan 30 jaar geleden sloeg in de kerncentrale bij Tsjernobyl het noodlot toe. Door de vijfdelige HBO-serie Chernobyl, die vanaf mei op Ziggo Movies & Series te zien is, wordt het Oekraïnse gebied de laatste tijd steeds populairder voor toeristen. Voor al deze media-aandacht waren wij al in Ts...

Al meer dan 30 jaar geleden sloeg in de kerncentrale bij Tsjernobyl het noodlot toe. Door de vijfdelige HBO-serie Chernobyl, die vanaf mei op Ziggo Mo...