Bagagelabels: dit hoort er wel en niet op

Gepubliceerd: 10 sep 2018 0
Het is een herkenbare nachtmerrie voor alle reizigers: je staat bij de bagageband en je koffer is nergens te bekennen. Met de juiste bagagelabels kun je dat fiasco voorkomen!
Door: Roselinde


Koffer kwijt? Bagagelabels zijn belangrijker dan je denkt. (Foto: Oleksandr Pidvalnyi, Pexels)

Wist je dat de verkeerde bagagelabels ervoor kunnen zorgen dat je koffer juist op de verkeerde plek terecht komt? Met deze supersimpele stappen kun je de kans dat je een koffer kwijtraakt flink verlagen. Ik zet ze op een rijtje:

1 Zet altijd je naam, emailadres en telefoonnummer op je bagagelabel

Dit is sowieso stap nummer één: zet altijd, maar dan ook altijd je naam, emailadres en telefoonnummer op je bagagelabel. Zo kunnen vliegtuigmaatschappijen makkelijk bepalen welke ongeduldige passagier al een uur heel chagrijnig op haar koffer staat te wachten.

2. Houd je straat en huisnummer voor jezelf

Het kan geen kwaad om naast je persoonlijke gegevens te vermelden in welke stad je woont (al is dat niet nodig), maar zorg er in ieder geval voor dat je nooit je straat en huisnummer op je bagagelabel zet. Zo laat je vervelende schurken met snode plannetjes heel duidelijk weten dat je de komende tijd niet thuis bent. Het enige wat nog erger is dan je koffer kwijtraken, is thuiskomen in een leeggeroofd huis.

3. Zorg dat er geen vlag op je koffer staat

Ben je een ontzettend trotse Nederlander die er niet voor terugdeinst om zijn vaderlandse liefde van de daken af te schreeuwen? Houd je op het vliegveld dan a.u.b. een beetje in! Het is geen slimme zet om een vlag van een welvarend land op je koffer te plakken, zeker niet bij lange vluchten en meerdere overstappen. Zo maak je van je koffer een héél makkelijk doelwit.

4. Maak een foto van je koffer

Dit is een ‘preventieve maatregel’ die iedereen zou moeten nemen: maak van te voren een foto van je koffer. Als een vliegtuigmaatschappij je koffer kwijtraakt, vragen ze meestal naar een gedetailleerde beschrijving. Nu geloof ik wel dat de meesten van jullie in staat zijn om te onthouden hoe je koffer eruit ziet, maar het is tien keer makkelijker om een fotootje te laten zien aan het personeel. Als je koffer langdurig kwijt is, kun je de foto eventueel nog doorsturen via de mail. Zorg daarnaast dat je ook de precieze afmetingen weet van je koffer, want dat is niet altijd af te lezen aan een foto.

5. Haal die onnodige stickers van je koffer af

Last but not least: al die kleurrijke stickers zien er misschien heel vrolijk uit, maar trek ze in godsnaam van je koffer af als je weer thuis ben. Ik heb het niet zo zeer over die schattige My Little Pony stickers op het koffertje van je nichtje, maar over de stickers die het luchthavenpersoneel soms op je koffer plakt. Daar staat vaak de bestemming van de vlucht op, en meerdere stickers kunnen voor onnodige verwarring zorgen bij het sorteren van je bagage.

Ken jij nog goede tips die kunnen helpen bij het veiligstellen van je dierbare koffers? Voel je vrij om ze hieronder in de reacties te delen!

deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

De mooiste nationale parken van Groot-Brittannië

Groot-Brittannië is de ideale bestemming om te genieten van prachtige natuur. Ontdek het ruigste nationale park van Schotland, wandel langs het grootste loch van Schotland of toer door de nationale parken van Engeland met de auto. Je verkent Schotland en Engeland het beste tijdens een autorondreis!

Groot-Brittannië is de ideale bestemming om te genieten van prachtige natuur. Ontdek het ruigste nationale park van Schotland, wandel langs het groots...

Hebben! De vernieuwde en gloednieuwe editie 79

Heb jij het al gezien, het vernieuwde design van Columbus Travel? Nu met extra veel reisinspiratie. Centraal in deze editie: Engeland, India, Macedonië, Oostenrijk én Principe! Een klein voorproefje:

Heb jij het al gezien, het vernieuwde design van Columbus Travel? Nu met extra veel reisinspiratie. Centraal in deze editie: Engeland, India, Macedoni...

Wauw! De állermooiste wildlifebeelden van NHM

Wij hebben onze eigen verkiezingen voor de titel Reisreporter van het Jaar, maar aan de overkant van de Noordzee kunnen ze er ook wat van. Dit zijn de finalisten van de wildlifewedstrijd van het gerenommeerde Natural History Museum in Londen.

Wij hebben onze eigen verkiezingen voor de titel Reisreporter van het Jaar, maar aan de overkant van de Noordzee kunnen ze er ook wat van. Dit zijn de...