Deze ‘koning’ woont al 22 jaar in een zandkasteel

Gepubliceerd: 09 sep 2018 0
Marcio is een man met een unieke hobby: hij woont met veel plezier in een zelfgebouwd zandkasteel. 22 jaar geleden verhuisde hij vrijwillig van een prima appartement naar een strand in Rio de Janeiro.
Door: Roselinde


Over goede vastgoedlocaties gesprokenl; een strand van Rio (Foto: aquachara, Unsplash)

De 44-jarige Marcio Mizael Matolias is inmiddels een echte local celebrity en toeristische trekpleister geworden. Zijn vrienden en fans noemen hem liefkozend ‘de koning’, aangezien hij elke dag bij zijn zanderige paleis te vinden is. Dat nederige stulpje staat al twintig jaar midden op een strand in Rio de Janeiro.

Maar ... Waarom een zandkasteel?

De belachelijk hoge huurprijzen, beweert hij, dreven hem ertoe. Maar inmiddels is het zandkasteel ook een artistieke uitlaatklep geworden. Hij noemt Gaudí en Niemeyer bijvoorbeeld als zijn grote inspiratiebronnen. Ironisch, want net als de Sagrada Familia is het zandkasteel nooit helemaal ‘af’. Het kasteel is bijvoorbeeld niet opgewassen tegen de hoge golven die er soms op het strand knallen.

Marcio verdient wat geld door op de foto te gaan met toeristen en tweedehands boeken te verkopen. Veel kosten heeft hij gelukkig niet. Hij hoeft zich immers niet te bekommeren om een hypotheek, een gezin en andere vaste lasten. Als Marcio overigens een badkamer nodig heeft, dan loopt hij gewoon naar de dertig meter verderop gelegen brandweerkazerne. Kijk, zo kan het natuurlijk ook!

deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Hier werd jouw favoriete Netflix-serie opgenomen!

Eeuwenoude kastelen uit Outlander, een concertgebouw dat je in Black Mirror voorbij ziet komen en een Vikingschip uit the Last Kingdom: op deze toffe locaties zijn razend populaire Netflix-series opgenomen!

Eeuwenoude kastelen uit Outlander, een concertgebouw dat je in Black Mirror voorbij ziet komen en een Vikingschip uit the Last Kingdom: op deze toffe...

Zo ontdek je Willemstad: dé Caribische stadsparel

Het zonovergoten Curaçao behoort tot de meest relaxte eilanden in de Caribische Zee. Maar kijk er ook eens verder dan de hagelwitte stranden, en waag je aan een salsadans, street art tour of snèk in de hoofdstad: Willemstad.

Het zonovergoten Curaçao behoort tot de meest relaxte eilanden in de Caribische Zee. Maar kijk er ook eens verder dan de hagelwitte stranden, en waag...