Deze ‘koning’ woont al 22 jaar in een zandkasteel

Gepubliceerd: 09 sep 2018 0
Marcio is een man met een unieke hobby: hij woont met veel plezier in een zelfgebouwd zandkasteel. 22 jaar geleden verhuisde hij vrijwillig van een prima appartement naar een strand in Rio de Janeiro.
Door: Roselinde


Over goede vastgoedlocaties gesprokenl; een strand van Rio (Foto: aquachara, Unsplash)

De 44-jarige Marcio Mizael Matolias is inmiddels een echte local celebrity en toeristische trekpleister geworden. Zijn vrienden en fans noemen hem liefkozend ‘de koning’, aangezien hij elke dag bij zijn zanderige paleis te vinden is. Dat nederige stulpje staat al twintig jaar midden op een strand in Rio de Janeiro.

Maar ... Waarom een zandkasteel?

De belachelijk hoge huurprijzen, beweert hij, dreven hem ertoe. Maar inmiddels is het zandkasteel ook een artistieke uitlaatklep geworden. Hij noemt Gaudí en Niemeyer bijvoorbeeld als zijn grote inspiratiebronnen. Ironisch, want net als de Sagrada Familia is het zandkasteel nooit helemaal ‘af’. Het kasteel is bijvoorbeeld niet opgewassen tegen de hoge golven die er soms op het strand knallen.

Marcio verdient wat geld door op de foto te gaan met toeristen en tweedehands boeken te verkopen. Veel kosten heeft hij gelukkig niet. Hij hoeft zich immers niet te bekommeren om een hypotheek, een gezin en andere vaste lasten. Als Marcio overigens een badkamer nodig heeft, dan loopt hij gewoon naar de dertig meter verderop gelegen brandweerkazerne. Kijk, zo kan het natuurlijk ook!

deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

De mooiste nationale parken van Groot-Brittannië

Groot-Brittannië is de ideale bestemming om te genieten van prachtige natuur. Ontdek het ruigste nationale park van Schotland, wandel langs het grootste loch van Schotland of toer door de nationale parken van Engeland met de auto. Je verkent Schotland en Engeland het beste tijdens een autorondreis!

Groot-Brittannië is de ideale bestemming om te genieten van prachtige natuur. Ontdek het ruigste nationale park van Schotland, wandel langs het groots...

Hebben! De vernieuwde en gloednieuwe editie 79

Heb jij het al gezien, het vernieuwde design van Columbus Travel? Nu met extra veel reisinspiratie. Centraal in deze editie: Engeland, India, Macedonië, Oostenrijk én Principe! Een klein voorproefje:

Heb jij het al gezien, het vernieuwde design van Columbus Travel? Nu met extra veel reisinspiratie. Centraal in deze editie: Engeland, India, Macedoni...

Wauw! De állermooiste wildlifebeelden van NHM

Wij hebben onze eigen verkiezingen voor de titel Reisreporter van het Jaar, maar aan de overkant van de Noordzee kunnen ze er ook wat van. Dit zijn de finalisten van de wildlifewedstrijd van het gerenommeerde Natural History Museum in Londen.

Wij hebben onze eigen verkiezingen voor de titel Reisreporter van het Jaar, maar aan de overkant van de Noordzee kunnen ze er ook wat van. Dit zijn de...