Onbeperkt internet, ook búíten de EU. Regel het zo

Gepubliceerd: 06 sep 2018 0
Onbeperkt internet is ideaal voor op reis. Al stuur je honderd vakantiekiekjes naar je ouders, peetoom of buurvrouw; het maakt niet uit. Binnen de EU kan het al, maar hoe zit dat bijvoorbeeld in de VS of Azië?
Door: Roselinde


Een dagje internetten buiten Europa kan voor een fikse rekening zorgen (Foto: Ragnar Vorel, Unsplash)

Terence Kwok, een reislustige twintiger uit Hongkong, maakte in 2011 een reis door Europa en kreeg daarna een fikse telefoonrekening van $900 thuisgestuurd. Dat kon zo niet langer, vond hij.  

Kwok ontwikkelde daarom een speciale huursmartphone waarmee je onbeperkt kunt bellen en gebruik kunt maken van 3G internet: de Handy. De catch? De huursmartphone is alleen te huur bij aangesloten hotels. Ook voor hotels is de Handy-oplossing ideaal, want zij hoeven hun gasten nu geen vaste telefoon meer aan te bieden op de hotelkamer. Scheelt weer.

Waar kun je een Handy huren?

In welbekende hotelketens als Holiday Inn, Ritz Carlton, DoubleTree en Park Hyatt, die samen goed zijn voor 600.000 hotelkamers in tachtig landen, is de Handy al beschikbaar. Handy-telefoons zijn ook uitgerust met een reisgids van de bestemming en een controlepaneel voor de hotelkamer. Je kunt ‘m dus mee op stap nemen, maar ook als afstandsbediening gebruiken terwijl je op bed ligt te luieren. Als dit niet het toppunt van smartphone-efficiëntie is, weet ik het ook niet meer.

deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Hier werd jouw favoriete Netflix-serie opgenomen!

Eeuwenoude kastelen uit Outlander, een concertgebouw dat je in Black Mirror voorbij ziet komen en een Vikingschip uit the Last Kingdom: op deze toffe locaties zijn razend populaire Netflix-series opgenomen!

Eeuwenoude kastelen uit Outlander, een concertgebouw dat je in Black Mirror voorbij ziet komen en een Vikingschip uit the Last Kingdom: op deze toffe...

Zo ontdek je Willemstad: dé Caribische stadsparel

Het zonovergoten Curaçao behoort tot de meest relaxte eilanden in de Caribische Zee. Maar kijk er ook eens verder dan de hagelwitte stranden, en waag je aan een salsadans, street art tour of snèk in de hoofdstad: Willemstad.

Het zonovergoten Curaçao behoort tot de meest relaxte eilanden in de Caribische Zee. Maar kijk er ook eens verder dan de hagelwitte stranden, en waag...