Onbeperkt internet, ook búíten de EU. Regel het zo

Gepubliceerd: 06 sep 2018 0
Onbeperkt internet is ideaal voor op reis. Al stuur je honderd vakantiekiekjes naar je ouders, peetoom of buurvrouw; het maakt niet uit. Binnen de EU kan het al, maar hoe zit dat bijvoorbeeld in de VS of Azië?
Door: Roselinde


Een dagje internetten buiten Europa kan voor een fikse rekening zorgen (Foto: Ragnar Vorel, Unsplash)

Terence Kwok, een reislustige twintiger uit Hongkong, maakte in 2011 een reis door Europa en kreeg daarna een fikse telefoonrekening van $900 thuisgestuurd. Dat kon zo niet langer, vond hij.  

Kwok ontwikkelde daarom een speciale huursmartphone waarmee je onbeperkt kunt bellen en gebruik kunt maken van 3G internet: de Handy. De catch? De huursmartphone is alleen te huur bij aangesloten hotels. Ook voor hotels is de Handy-oplossing ideaal, want zij hoeven hun gasten nu geen vaste telefoon meer aan te bieden op de hotelkamer. Scheelt weer.

Waar kun je een Handy huren?

In welbekende hotelketens als Holiday Inn, Ritz Carlton, DoubleTree en Park Hyatt, die samen goed zijn voor 600.000 hotelkamers in tachtig landen, is de Handy al beschikbaar. Handy-telefoons zijn ook uitgerust met een reisgids van de bestemming en een controlepaneel voor de hotelkamer. Je kunt ‘m dus mee op stap nemen, maar ook als afstandsbediening gebruiken terwijl je op bed ligt te luieren. Als dit niet het toppunt van smartphone-efficiëntie is, weet ik het ook niet meer.

deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

De mooiste nationale parken van Groot-Brittannië

Groot-Brittannië is de ideale bestemming om te genieten van prachtige natuur. Ontdek het ruigste nationale park van Schotland, wandel langs het grootste loch van Schotland of toer door de nationale parken van Engeland met de auto. Je verkent Schotland en Engeland het beste tijdens een autorondreis!

Groot-Brittannië is de ideale bestemming om te genieten van prachtige natuur. Ontdek het ruigste nationale park van Schotland, wandel langs het groots...

Hebben! De vernieuwde en gloednieuwe editie 79

Heb jij het al gezien, het vernieuwde design van Columbus Travel? Nu met extra veel reisinspiratie. Centraal in deze editie: Engeland, India, Macedonië, Oostenrijk én Principe! Een klein voorproefje:

Heb jij het al gezien, het vernieuwde design van Columbus Travel? Nu met extra veel reisinspiratie. Centraal in deze editie: Engeland, India, Macedoni...

Wauw! De állermooiste wildlifebeelden van NHM

Wij hebben onze eigen verkiezingen voor de titel Reisreporter van het Jaar, maar aan de overkant van de Noordzee kunnen ze er ook wat van. Dit zijn de finalisten van de wildlifewedstrijd van het gerenommeerde Natural History Museum in Londen.

Wij hebben onze eigen verkiezingen voor de titel Reisreporter van het Jaar, maar aan de overkant van de Noordzee kunnen ze er ook wat van. Dit zijn de...