Kirstenbosch

Kirstenbosch is een botanische tuin bij Kaapstad, waar in de zomer (december tot maart) elke zondag concerten worden gegeven. Via een steile wandelroute in deze tuin, Skeleton Gorge, kun je ook naar de Tafelberg lopen. De botanische tuin is vernoemd naar Johann Friedrich Kirsten die het gebied hier in de achttiende eeuw beheerde. Kirstenbosch heeft een oppervlakte van 560 hectare.

Informatie over Kirstenbosch

Beste foto's & tips van Kirstenbosch

'497652' door A.Verleg '497652' door A.Verleg

Zuid-AfrikaKirstenbosch

Zuid-AfrikaKirstenbosch

Schonheid

A.Verleg

Eigenlijk ben ik er van overtuigd dat je het gebied rond Kaapstad niet écht hebt gezien als je niet in Kirstenbosch geweest bent. Een geweldige ervaring, weg van de drukte en in de bloemenrijke stilte omgeving vol met de mooiste bloemen. Hier een van de vele Protea`s. Van een lunch genieten hier kan niet lang genoeg duren.

'512780' door neretslok '512780' door neretslok

Zuid-AfrikaKirstenbosch

Zuid-AfrikaKirstenbosch

Tuinen aan de voet va

neretslok

Kirstenbosch , de botanische tuinen aan de voet van de oostelijke helling van de Tafelberg, is een bezoek meer dan waard. Wij hebben hier een aantal uren rondgewandeld en ons prima vermaakt.

'504162' door A.Verleg '504162' door A.Verleg

Zuid-AfrikaKirstenbosch

Zuid-AfrikaKirstenbosch

Kirstenbosch

A.Verleg

Eigenlijk mag je hier niet aan voorbij rijden of reizen, de prachtige tuinen van Kirstenbosch. Een oase van rust en schoonheid. Een van die beauties is de Strelicia. Andere toppers zijn alle soorten van de familie Protea. En als je hier toch bent en bent uitgewandeld en een beetje van de verbazing bent bijgekomen ga dan eens langs bij de beroemde en heel oude wijnhuizen hier in Groot en Klei Constantia. Samen een fantastische dagbesteding.

Laat kaart zien