Noord Zambia

In het uiterste noorden van Noord Zambia liggen een aantal meren. Iets verder naar het zuiden vind je de mooie natuurparken, met Kasanka en het North Luanga National Park als absolute hoogtepunten. Ga hier op zoek naar de big five en geniet van al het moois om je heen.

Informatie over Noord Zambia

Beste foto's & tips van Noord Zambia

'219098' door albertensandra '219098' door albertensandra

ZambiaNoord Zambia

ZambiaNoord Zambia

Happy hippo

albertensandra

Lokatie; South Luangwa NP, Zambia. Het park staat voornamelijk bekend om een dichte populatie luipaarden. Voor ons staat het park voortaan bekend om zijn dichte populatie Tse Tse vliegen. Lekker rondrijden met het raam open in de middag is geen helaas pretje, Als je ook maar langzamer als 10km p/u rijdt heb je zo je auto vol deze stekende etters. Maar toen we een groep nijlpaarden passeerden hebben we de vliegen maar getrotseerd voor film en foto. Helaas zijn lichtgevoelig telelenzen niet licht in gewicht en ik moest uit de hand fotograferen dus het scherpstellen op het oog is niet zo geworden als ik gehoopt had. Beestje links, raamstatief rechts, geen goede combi ; )

'222049' door Splint '222049' door Splint

ZambiaNoord Zambia

ZambiaNoord Zambia

Grimas

Splint

Zo'n koppie als je niet vaak tegenkomt...Deze jongen in het stadje Livingstone vond het wel leuk om te worden gefotografeerd. Hij was onderweg naar huis. Fijn dat hij een wit shirt aanhad, waardoor de foto sterk is, vind ik.

'240376' door mirjamo '240376' door mirjamo

ZambiaNoord Zambia

ZambiaNoord Zambia

Zonsondergang

mirjamo

Genieten van een zonsondergang... dat verveelt nooit! Deze foto is genomen bij Mutinondo Wilderness, een fantastische plek waar je o.a. heerlijk kunt hiken, veel vogels en klein wild kunt zien (zie ook mijn tip).

Laat kaart zien

Laatste Noord Zambia artikelen