Mozambique

Mozambique heeft een kustlijn van meer dan 2400 kilometer die bestaat uit mangrove en witte zandstranden met helderblauw water. Aan deze kust en op de vele bounty-eilanden rond Mozambique, zoals de Bazaruto Archipel Nationaal Park en de eilanden rondom Pemba in het noorden, ontwikkelt het toerisme zich. De rest van Mozambique is nog erg ‘buiten het gebaande pad’ en heel ongerept. Het land kent een rijk onderwaterleven met walvishaaien, reuzenmanta’s, walvissen, dolfijnen, een enorme variëteit een rifvissen en koraal. Mozambique staat vaak in de top-10 van beste duikbestemmingen ter wereld. Op de grens van Mozambique en Zambia vind je de spectaculaire Victoria watervallen.

De ongerepte wildernis van de nationale parken

In Mozambique is er nog ongerepte wildernis te bewonderen en als natuurliefhebber zit je hier helemaal goed. In de nationale parken van het land zoals het Niassa Reservaat in het Noorden vind je naast ongerepte natuur veel wild. Helaas zijn hier geen enorme aantallen wilde dieren zoals bijvoorbeeld in Botswana of Tanzania, doordat de burgeroorlog vroeger veel schade heeft aangericht. Gelukkig is de wildpopulatie nu weer groeiende. Het land is een prima plek voor ecotoerisme. Dieren die in de nationale parken voorkomen zijn leeuwen, hyena’s, olifanten, giraffes, neushoorns en nijlpaarden. Het leven in Mozambique is chaotisch en gaat over het algemeen langzaam. Er is bijna geen infrastructuur. Dat maakt Mozambique niet de meest makkelijke bestemming om te bereizen. Maar onveilig voel je je nergens: de mensen zijn super!

De hoofdstad Maputo is een levendige stad waar veel te doen is. Bezoek bijvoorbeeld het Nationale Museum of de Jumma Masjid Moskee. Ook kan je rondstruinen op de markten of in de prachtige botanische tuin Jardim Tunduru. De cultuur van het land is een mix van verschillende invloeden, van Arabisch tot Portugees.

Informatie over Mozambique

Alle highlights van Mozambique

Beste foto's & tips van Mozambique

'515057' door Jelle51 '515057' door Jelle51

Mozambique

Mozambique

Een modderbad nemen

Jelle51

Gorongosa National Park was in de jaren ’60 en ’70 van de vorige eeuw één van de mooiste wildreservaten van zuidelijk Afrika. Helaas heeft de burgeroorlog de wildstand geen goed gedaan, maar het park herstelt inmiddels weer in oude glorie. Nu kan je er weer grote kuddes olifanten tegenkomen. Ook leeuwen, buffels en verschillende soorten antilope waaronder sabelantilope. Bovendien is het mooie landschap er bijzonder gevarieerd en kijken vogelliefhebbers hun ogen uit. Meer dan 400 vogelsoorten op Mount Gorongosa, sommige komen alleen hier voor. Voor mij een reden om hier nog eens heen te gaan, Mozambique is zo wie zo een verrassend mooi land.

'540392' door SaarAnna '540392' door SaarAnna

Mozambique

Mozambique

Verlaten strand in...

SaarAnna

outdoor scenes: Mozambique kent vele prachtig stranden, maar deze hebben we gevonden na een lange 4x4 rit naar de achterkant van een lagoon in Bilene. Zeker de moeite waard als je de drukte wilt ontvluchten.

'342213' door Jelle51 '342213' door Jelle51

Mozambique

Mozambique

Angstig moment

Jelle51

In het Gorogoza nationaal park, maakten we laat in de middag nog een game drive. Bij een waterplas zagen we een groep olifanten badderen. We genoten vooral van de kleintjes, maar de moeders vonden dat maar niks onder de modder en in mooi licht kwamen ze recht op onze auto af. De kleintjes in hun midden. De motor werd gestart, maar vlak voor ons bogen ze af. PFFFF spannend.

Praktische informatie over Mozambique

 • Officiele website
  [url="http://www.mozambiquetourism.co.za/Admin/htmledit/index.php" target=_blank]www.mozambiquetourism.co.za[/url]
 • Beste reistijd
  juni t/m september
 • Internet extentie
  mz
 • Hoofdstad
  Maputo
 • Aantal inwoners
  20 miljoen
 • Oppervlakte
  1,2x Frankrijk
 • Reistijd
  13:30
 • Talen
  Portugees
 • Religie
  traditioneel Afrikaans, christen, moslim
 • Tijdsverschil
  1 uur later
 • Tijdverschil
  1 uur later
 • Telefooncode
  258
 • Voltage
  220
 • Reisadvies
  positief, maar wees waakzaam
 • Visum
  visum verplicht en moet vooraf geregeld worden
 • Douane
  visum verplicht en moet vooraf geregeld worden
 • Prikken
  DTP, Hepatitus-A en anti-malaria
 • Aanvlieghaven
  Maputo (MPM)
 • Nationale feestdagen
  3 februari Moord op Eduardo Mondlane, 25 juni Onafhankelijkheidsdag

Kaart van Mozambique en omgeving

Mozambique - Het aquarium van de wereld

'Nu!" De kapitein geeft het sein de speedboot te verlaten. Getooid met masker, snorkel en vinnen spring ik voorzichtig van boord. Onder water kijk ik, maar zie ik niets. Aan het heldere water zal het niet liggen. Vertwijfeld steek ik mijn hoofd weer boven water en kijk ik terug richting de boot...

'Nu!" De kapitein geeft het sein de speedboot te verlaten. Getooid met masker, snorkel en vinnen spring ik voorzichtig van boord. Onder water kij...

Overstroming Krügerpark

Mozambique vreest voor een overstroming die ook het Krügerpark zal treffen. Tienduizenden mensen zijn opgeroepen het gebied te verlaten.

Mozambique vreest voor een overstroming die ook het Krügerpark zal treffen. Tienduizenden mensen zijn opgeroepen het gebied te verlaten.