Lesotho

Lesotho wordt in zijn geheel omsloten door Zuid-Afrika en het is het enige land ter wereld dat volledig boven de 1000 meter ligt. Het laagste punt van dit landje iets kleiner dan Nederland, ligt op 1400 meter. Wandel door het verlaten berglandschap en geniet van de rust, want Lesotho heeft slechts één stad. Door de ligging is het ideaal om dit minilandje te combineren met een reis door Zuid-Afrika.

Lesotho kent een gematigd klimaat met droge winters en warme, natte zomers. De seizoenen zijn door de ligging op het zuidelijk halfrond tegenovergesteld aan die van Nederland. Tussen november en maart kan het erg heet worden terwijl je tussen juni en augustus in de sneeuw kunt staan. De hoogteligging zorgt ervoor dat de temperaturen regelmatig naar extreme waarden kunnen schieten: van vijftien graden onder nul in de winter tot meer dan dertig in de zomermaanden. Van alle neerslag in het land valt vijfentachtig procent gedurende de zomer.

Het hele land kenmerkt zich door hoogland en bergen, waarvan Thabana Ntlenyana met 3482 meter de hoogste is. Sinds 2013 staat het Sehlabathebe Nationaal Park National Park op UNESCO’s Werelderfgoedlijst.
Van de twee miljoen inwoners is negentig procent christelijk. De overige tien procent bestaat uit moslims, hindoes, boeddhisten en Baha’i-volgelingen. Ruim twee derde van de bevolking leeft onder de armoedegrens. Het land heeft zwaar te kampen met HIV en AIDS. Het percentage besmette personen is één van de hoogste ter wereld. 

Informatie over Lesotho

Alle highlights van Lesotho

Beste foto's & tips van Lesotho

'499579' door Lyske1980 '499579' door Lyske1980

Lesotho

Lesotho

Sani-Pass

Lyske1980

Het leek me leuk om een foto te hebben van de 'Besoto's', de bewoners van Lesotho. Dit was niet zo'n succes want ik kreeg van deze twee pubers behoorlijk obscene gebaren naar m'n hoofd geslingerd. Maar ja, dat krijg je als je als vrouw alleen reist... Dit was dus de enige 'normale' foto die ik van ze kon maken :-) Overigens is de Sani-Pass zeker de moeite waard, het uitzicht vanaf de top is prachtig!

'531616' door Bart Brouwer '531616' door Bart Brouwer

Lesotho

Lesotho

Blauw

Bart Brouwer

Een Mosotho man staat voor zijn huis in een klein dorpje in Botha-Bothe, een landelijk gebied in het Noordoosten van bergkoninkrijk Lesotho. De vallei waarin het dorpje gelegen is wordt omgeven door hoge, groene bergen en ligt dichtbij de grens met Zuid-Afrika.

'459654' door CdW '459654' door CdW

Lesotho

Lesotho

De arme bevolking

CdW

In het hooggelegen koninkrijk Lesotho (omgeving Drakensbergen Zuid-Afrika) leeft de bevolking nog volgens eeuwenoude tradities. Een magische plek waar regendansen en mysterieuze geneeskrachtige drankjes nog onderdeel van het dagelijkse leven zijn. Van deze moeder en haar kinderen straalt de blijheid af en dat bij 5 graden boven nul!

Praktische informatie over Lesotho

 • Officiele website
  [url="http://www.lesotho.gov.ls/home/" target=blank]www.lesotho.gov.Is[/url]
 • Beste reistijd
  januari t/m maart
 • Internet extentie
  ls
 • Hoofdstad
  Maseru
 • Aantal inwoners
  1,8 miljoen
 • Oppervlakte
  70% van Nederland
 • Reistijd
  13:30
 • Talen
  Seshoto, Engels, Zulu, Xhosa
 • Religie
  christelijk
 • Tijdsverschil
  1 uur later
 • Tijdverschil
  1 uur later
 • Telefooncode
  266
 • Voltage
  220
 • Reisadvies
  positief
 • Visum
  Nee
 • Douane
  Nee
 • Prikken
  DTP, Hepatitus-A, gele koorts
 • Aanvlieghaven
  Maseru (MSE)
 • Nationale feestdagen
  4 oktober Onafhankelijkheidsdag

Kaart van Lesotho en omgeving

Dit zijn de gevaarlijkste landen ter wereld

Er zijn altijd landen die de meeste toeristen liever vermijden. In deze landen heerst bijvoorbeeld een grimmige sfeer tijdens de nachturen, je kan er als vrouw niet alleen over straat of het land staat bekend om corrupte bendes die het voornamelijk op rijke westerse toeristen gemunt hebben. Columbus...

Er zijn altijd landen die de meeste toeristen liever vermijden. In deze landen heerst bijvoorbeeld een grimmige sfeer tijdens de nachturen, je kan er...

Filmdocumentaire over 'Cave of Fertility'

Eind 2012 maakte Ton van der Lee een filmexpeditie naar de Cave of Fertility, een heilige grot op 200 meter hoogte op de grens van Lesotho en Zuid-Afrika. Hier leven al sinds mensenheugenis ‘sangoma’s’, oftewel traditionele genezers van het Sotho-volk. Pelgrims komen van heinde en verre om bij deze...

Eind 2012 maakte Ton van der Lee een filmexpeditie naar de Cave of Fertility, een heilige grot op 200 meter hoogte op de grens van Lesotho en Zuid-Afr...

Skiën in Afrika

Bij Afrika denk je al snel aan droge steppes, wilde dieren en hitte. Maar binnenkort vertrekken wellicht de eerste skivluchten! Het minikoninkrijk Lesotho in zuidelijk Afrika wil namelijk de belangrijkste skibestemming van Afrika worden.

Bij Afrika denk je al snel aan droge steppes, wilde dieren en hitte. Maar binnenkort vertrekken wellicht de eerste skivluchten! Het minikoninkrijk Les...